Tarkovič dal do zostavy dvoch slovanistov, v útoku hrá Almási

Tréner Štefan Tarkovič.
Tréner Štefan Tarkovič. (Autor: TASR)
Sportnet|3. jún 2022 o 19:50

Pozrite si zostavy zápasu Bielorusko - Slovensko v zápase Ligy národov.

NOVÝ SAD. Prvá zostava slovenskej futbalovej reprezentácie v C-divízii Ligy národov 2022 je známa. Tréner Štefan Tarkovič dal do základnej jedenástky dvoch hráčov ŠK Slovan Bratislava - Vernona De Marca a Vladimíra Weissa ml.

V bránke je Marek Rodák. V útoku nastúpi Ladislav Almási, kanonier Baníka Ostrava bol tretí najlepší strelec českej ligy s 13 gólmi.

Reprezentácia hrá prvýkrát bez Mareka Hamšíka, ktorý ukončil reprezentačnú kariéru. Na jeho post ofenzívneho stredopoliara nastúpi Ondrej Duda, ktorého sám Hamšík pasoval za svojho nástupcu.

"Všetci hráči sa budú musieť prispôsobiť. Spoliehali sa na Mareka, no teraz budú musieť ťahať reprezentáciu viacerí, zodpovednosť musia prevziať ďalší hráči. A tím sa musí prispôsobiť novému režisérovi," povedal k novej ére slovenskej reprezentácie bývalý tréner Ladislav Jurkemik.

Na lavičke zostal Róbert Boženík, ktorému by mal podľa Jurkemika dať tréner šancu:

"Nezabudol hrať futbal, len mu chýba zápasová prax. Verím, že si nájde klub, kde sa znovu rozohrá a začne dávať góly, aby bol prospešný pre reprezentáciu. Je to chlapec, ktorý sa chce dostať naspäť. Aj proti Fínsku ukázal, že je hladný po futbale a treba s ním treba počítať," dodal.

Zostavy zápasu Bielorusko - Slovensko v Lige národov

Bielorusko: Pavľučenko - Kaderkevič, Politevič, Judenkov - Begunov, Jablonski, Bacharou, Šaučenka - Ebong, Bakhar, Klimovič

Slovensko: Rodák - Pekarík, Šatka, Škriniar, Vernon - Lobotka, Kucka - Schranz, Duda, Weiss - Almási

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Tarkovič dal do zostavy dvoch slovanistov, v útoku hrá Almási