De Bruyne nechýba, Lukaku požiadal o voľno. Nominácia Belgicka na Ligu národov

Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne (Autor: TASR/AP)
TASR|30. aug 2024 o 15:44

Tedesco vyradil z kádra Carrasca, Trossarda či Witsela.

BRUSEL. Futbalista Kevin De Bruyne bude súčasťou belgickej reprezentácie na zápasy Ligy národov, ktoré sa konajú budúci týždeň.

Kouč Domenico Tedesco vynechal z nominácie Romelua Lukakua, ktorý požiadal o voľno, aby sa mohol venovať klubovým povinnostiam.

Tedesco nepovolal do kádra viacerých hráčov, aby mohol pozvať mladšie ročníky. Podľa jeho slov je však nominácia De Bruyneho nevyhnutná pre kvalitné zapracovanie mladej generácie do tímu.

Belgicko nastúpi 6. septembra proti Izraelu v zápase, ktorý z bezpečnostných dôvodov presunuli z Bruselu do maďarského Debrecína. O tri dni neskôr sa stretne s Francúzskom v Lyone.

"Poznáme kvality každého jedného hráča, no teraz by sme chceli vyskúšať nových. Kevin je však výnimka, pretože je náš kapitán a okolo neho môžeme nechať rásť týchto mladých futbalistov," uviedol Tedesco podľa agentúry Reuters.

Tridsaťosemročný kouč vyradil z kádra Yannicka Carrasca, Leonarda Trossarda a Axel Witsela. Brankár Thibaut Courtois odmieta hrať pod Tedescovou taktovkou. Naopak v mužstve sa po prvý raz objavil 18-ročný Julien Duranville z Borussie Dortmund.

Zostava Belgicka na budúcotýždňové zápasy Ligy národov

Brankári: Koen Casteels (Al-Qadisiyah), Thomas Kaminski (Luton Town), Matz Sels (Nottingham Forest)

Obrancovia: Timothy Castagne (Fulham), Zeno Debast (Sporting Lisabon), Maxim De Cuyper (Club Bruggi), Koni De Winter (Ženeva), Wout Faes (Leicester City), Thomas Meunier (Lille), Arthur Theate (Eintracht Frankfurt)

Stredopoliari: Kevin De Bruyne (Manchester City), Julien Duranville (Borussia Dortmund), Arne Engels (FC Augsburg), Orel Mangala (Olympique Lyon), Amadou Onana (Aston Villa), Alexis Saelemaekers (AC Miláno), Youri Tielemans (Aston Villa), Arthur Vermeeren (RB Lipsko)

Útočníci: Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Charles De Ketelaere (Atalanta), Jeremy Doku (Manchester City), Dodi Lukebakio (Sevilla), Lois Openda (RB Lipsko)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»De Bruyne nechýba, Lukaku požiadal o voľno. Nominácia Belgicka na Ligu národov