Messi hodil kopačku o zem a dlho plakal. Zúfalý ťah sa zmenil na zlato

Lionel Messi vo finále Copa América 2024.
Fotogaléria (48)
Lionel Messi vo finále Copa América 2024. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|15. júl 2024 o 07:25

Argentína vyhrala tri veľké finále za sebou.

BRATISLAVA. Záver zápasu presedel na lavičke, bezmocne sa díval. Zakrýval si tvár. Neudržal emócie a ronil slzy. Bolo ich veľmi veľa. Plakal a plakal. Niekoľko minút. Nevedel prestať. 

Keď schádzal v 66. minúte z ihriska, tak Lionel Messi kríval. Bol sčasti vyzutý, druhú kopačku mal v rukách. A následne ju od hnevu hodil o zem. 

Kapitán Argentíny nedohral finále Copa América pre zranenie. Následne si ľadoval pravý členok. Mal skrivenú tvár, robil bolestivé grimasy. 

Nakoniec však vyčaril úsmev a oslavoval. Futbalisti Argentíny vo finále Copa América zdolali Kolumbiu 1:0. 

"Točí sa mi hlava z toľkých olympijských kôl, z toľkých emócií. Národný tím to opäť dokázal, národný tím dosiahol dvojnásobné americké prvenstvo. Národný tím vás núti plakať, kričať a užívať si," napísal v eufórii Hernan Claus z denníka Ole.

VIDEO: Zostrih zápasu Argentína - Kolumbia vo finále Copa América 2024

Tretie finále za sebou

Zápas rozhodol v 112. minúte predĺženia striedajúci Lautaro Martínez. S piatimi gólmi sa stal najlepším strelcom turnaja. 

Bolo to Messiho tretie veľké finále s národným tímom za sebou, tretíkrát ho vyhral. Pred dvoma rokmi sa stal majstrom sveta. Copa América vyhral aj v roku 2021. 

Okrem toho získala Argentína v roku 2022 aj trofej Finalissima. Ako zástupca Ameriky zdolala vtedajšieho majstra Európy z Talianska 3:0. 

Fotogaléria zo zápasu Argentína - Kolumbia vo finále Copa América 2024

Messi s Argentínou dosiahol niečo podobné ako Španielsko v období 2008 až 2012, keď vyhralo dvakrát majstrovstvá Európy a medzitým sa stalo aj majstrom sveta 2010. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Messi hodil kopačku o zem a dlho plakal. Zúfalý ťah sa zmenil na zlato