Smoliar Dúbravka. Ani ďalší skvelý výkon nestačil na Manchester City

Futbalista Manchestru City Oscar Bobb prekonáva Martina Dúbravku.
Futbalista Manchestru City Oscar Bobb prekonáva Martina Dúbravku. (Autor: TASR/PA via AP)
TASR|13. jan 2024 o 15:45 (aktualizované 13. jan 2024 o 21:05)

Ako jediný sa strelecky presadil Cole Palmer.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru City zvíťazili v sobotnom dueli 21. kola Premier League na pôde Newcastlu United po dramatickom priebehu 3:2.

Obhajcovia titulu v závere otočili nepriaznivý stav. Ich hrdinom bol 20-ročný Nór Oscar Bobb, ktorý strelil premiérový gól v najvyššej anglickej súťaži.

Slovenský brankár Martin Dúbravka odchytal za domácich celý zápas, predviedol osem úspešných zákrokov, no ani to napokon na body nestačilo.

Úradujúci šampión sa ujal vedenia v 26. minúte, keď sa efektnou pätičkou presadil Bernardo Silva. Domáci však v rozmedzí 35. až 37. minúty dokázali gólmi Alexandra Isaka a Anthonyho Gordona otočiť stav vo svoj prospech.

Mužstvo Pepa Guardiolu naštartoval za obratom v 74. minúte Kevin De Bruyne, ktorý sa zotavil po zranení zadného stehenného svalu a v lige nastúpil prvýkrát od 11. augusta. Po piatich minútach na ihrisku prekonal Dúbravku.

Belgický stredopoliar mal prsty aj v rozhodujúcom presnom zásahu Bobba, ktorého našiel vydareným pasom za obranu. Ten si skúsene poradil v šestnástke, na malom priestore si ideálne prebral loptu a položil slovenského brankára.

VIDEO: Oscar Bobb rozhodol o výhre Manchestru City

"Citizens" zaznamenali štvrté ligové víťazstvo za sebou a posunuli sa na druhé miesto, o dva body za vedúcim Liverpoolom. Naopak, zverenci Eddieho Howea zaknihovali štvrtú prehru v sérii a v tabuľke sú na 10. priečke.

Futbalisti FC Chelsea zdolali v západolondýnskom derby Fulham 1:0.

O jediný gól sa postaral z pokutového kopu tesne pred prestávkou Cole Palmer, ktorý začiatkom septembra prestúpil do tímu z Manchestru City.

Chelsea zabodovala naplno v treťom stretnutí za sebou a v tabuľke má 31 bodov, rovnako ako siedmy Brighton a deviaty Manchester United.

VIDEO: Rozhodujúci moment zápasu medzi Chelsea a Fulhamom

Premier League - 21. kolo:


Chelsea - Fulham 1:0 (1:0)

Gól: 45.+4 Palmer (z 11 m)

Newcastle United - Manchester City 2:3 (2:1)

Góly: 35. Isak, 37. Gordon - 26. Silva, 74. De Bruyne, 90.+1 Bobb

/Martin Dúbravka (Newcastle) odchytal celý zápas/

Tabuľka Premier Legue

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Smoliar Dúbravka. Ani ďalší skvelý výkon nestačil na Manchester City