Nemôže si splniť sen. Anglický obranca prišiel o účasť na MS

Zranený Ben Chilwell.
Zranený Ben Chilwell. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. nov 2022 o 16:25

Zranil sa v zápase Ligy majstrov.

LONDÝN. Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate nemôže pre blížiace sa MS v Katare rátať o službami obrancu Bena Chilwella.

Dvadsaťpäťročný ľavý bek FC Chelsea totiž utrpel zranenie stehenného svalu, ktoré v žiadnom prípade neumožní jeho účasť na svetovom šampionáte. MS v Katare sa začnú 20. novembra a potrvajú do 18. decembra.

Ben Chilwell sa zranil v stredajšom stretnutí Ligy majstrov, v ktorom "The Blues" zdolali chorvátske Dinamo Záhreb 2:1. Vážnosť jeho zranenia odhalili až výsledky detailných vyšetrení, o ktorých jeho klub informoval v sobotu.

Chilwell vynechal aj väčšiu časť minulej sezóny, vtedy ho trápili väzy v kolene.

"Po mojom zranení kolena som tvrdo pracoval na tom, aby som bol čo najlepšie pripravený na MS. Vždy som sníval o účasti na svetovom šampionáte. Bohužiaľ, výsledky vyšetrení odhalili, že to teraz nebude možné splniť.

Urobíme teraz maximum, aby som sa vrátil do hry vo farbách Chelsea čo najskôr. Ďakujem všetkým za podporu," napísal futbalista na sociálnych sieťach.

Ben Chilwell mal v kádri pre MS 2022 bojovať o post ľavého obrancu s Lukom Shawom z Manchestru United. Angličania na šampionáte v základnej B-skupine vyzvú postupne výbery Iránu, USA a Walesu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Nemôže si splniť sen. Anglický obranca prišiel o účasť na MS