Traoré zostane v Barcelone. Katalánci majú plán, ako Wolverhamptonu nezaplatiť

Adama Traoré v drese FC Barcelona.
Adama Traoré v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. mar 2022 o 15:45

Do FC Barcelona pôvodne prišiel na hosťovanie do konca sezóny.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový klub FC Barcelona si plánuje ponechať svojho útočníka Adamu Traorého. Dvadsaťšesťročný Španiel prišiel z anglického Wolverhamptonu Wanderers FC na hosťovanie do konca sezóny.

Podľa informácií španielskeho periodika Sport.es sa katalánsky klub snaží vymyslieť trik, ktorým si udrží Traorého bez zaplatenia prestupovej sumy.

Predbežná dohoda znie tak, že FC Barcelona si po sezóne bude môcť nechať hráča, pokiaľ klubu z Premier League zaplatí 30 miliónov eur. Španielske médiá uvádzajú, že Traorého zotrvanie v Barcelone je viac než pravdepodobné.

Celý transfer má na svedomí najmä hráčov agent Jorge Mendes, ten dopomohol príchodu krídelníka na Camp Nou.

Portugalský agent, ktorý spolupracuje aj s hviezdnym Cristianom Ronaldom, má podľa všetkého aj plán, na základe ktorého by Traoré zostal v kádri FC Barcelona bez nutnosti platenia prestupovej čiastky.

Prvá ponuka, ktorú Barcelona odošle do Anglicka, bude výmena Adamu Traorého za mladého Portugalčana Francisca Trincaa. Prezident Barcelony Joan Laporta sa vyjadril, že klub je ochotný do tejto výmeny zahrnúť aj niektorých iných hráčov z kádra.

Do úvahy pripadá napríklad Španiel Riqui Puig, o ktorého Wolverhampton v minulosti prejavil záujem. Druhou možnosťou je predĺženie Traorého zmluvy s Wolves o jeden rok. Katalánci by tak následne predĺžili hosťovanie o jednu sezónu.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Traoré zostane v Barcelone. Katalánci majú plán, ako Wolverhamptonu nezaplatiť