Opora reprezentácie sa po 5 rokoch vracia na Slovensko. Pragmatické rozhodnutie, vraví

Šimon Hatala v drese 1. SC Tempish Vítkovice.
Šimon Hatala v drese 1. SC Tempish Vítkovice. (Autor: Facebook Florbal Vítkovice)
TASR|31. máj 2024 o 17:07

Vždy som vedel, že sa raz chcem vrátiť domov a teraz sa tie okolnosti spojili, že to vyšlo už teraz, povedal.

TRENČÍN. Dlhoročný slovenský florbalový reprezentant Šimon Hatala sa po piatich rokoch v českom superligovom tíme 1. SC Tempish Vítkovice vracia do rodnej krajiny.

Skúsený obranca sa dohodol na spolupráci so svojím materským klubom ŠK 1. FBC Trenčín, s ktorým podpísal dvojročnú zmluvu.

Hatala patrí medzi opory slovenskej reprezentácie, štartoval na dvoch majstrovstvách sveta. V drese "rytierov" odohral dokopy 168 superligových duelov a nazbieral 37 bodov.

"Tento rok som bol v poslednom ročníku na vysokej škole a teda som už od začiatku sezóny uvažoval, čo po škole. V podstate som pracoval len s dvomi variantami, a to či zostanem vo Vítkoviciach, alebo pôjdem domov.

Počas celej tejto doby sa to často menilo, či ostať, alebo sa vrátiť, a to definitívne rozhodnutie prišlo až po sezóne, ktoré mi tiež chvíľu trvalo. Najväčší impulz bol budúci 'dospelácky' život, ako aj priateľka či rodina, a teda rozhodnutie bolo čisto pragmatické.

Vždy som vedel, že sa raz chcem vrátiť domov a teraz sa tie okolnosti spojili, že to vyšlo už teraz," citoval Hatalu web Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Florbal»Opora reprezentácie sa po 5 rokoch vracia na Slovensko. Pragmatické rozhodnutie, vraví