Fínsko na MS v hokeji 2021
Fínsko
MS v hokeji 2021
22.05.2021, Skupina B
2 - 1
0:0, 2:1, 0:0
USA na MS v hokeji 2021
USA

Fíni začali cestu za obhajobou víťazne, pomohli im aj šťastné góly

Momentka zo zápasu Fínsko - USA na MS v hokeji 2021.
Momentka zo zápasu Fínsko - USA na MS v hokeji 2021. (Autor: SITA/AP)
TASR|22. máj 2021 o 17:26 (aktualizované 22. máj 2021 o 18:02)

Fínsko dnes zdolalo USA v zápase na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina B

Fínsko - USA 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Góly: 7. Ohtamaa (Mäenalanen, Anttila), 36. Pakarinen (Määtä, Pokka) - 38. Robertson (Wolanin).

Rozhodovali: Stano (SR), Jeřábek - Hynek, Ondráček (všetci ČR), vylúčení: 2:1 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Fínsko: Olkinuora - Kaski, Ohtamaa, Pokka, Määtä, Lindbohm, Sund, Koivisto, Seppalä - Karjalainen, Ruotsalainen, Turunen - Pakarinen, Kontiola, Innala - Lundell, Ruohomaa, Sallinen - Anttila, Björninen, Mäenalanen

USA: Petersen - Roy, Wolanin, Tennyson, Jones, Clendening, Hellickson, Wideman - Garland, Moore, Robertson - Labanc, Blackwell, Robinson - Thompson, Rooney, Donato - Abdelkader, Beniers, Boyle - Chmelevski

ONLINE prenos zo zápasu Fínsko - USA na MS v hokeji 2021 ste mohli sledovať tu >>>

RIGA. Fínsko zdolalo USA 2:1 vo svojom úvodnom zápase na MS v hokeji 2021 a úspešne začalo cestu za obhajobou majstrovského titulu. 

Zlatí medailisti z Bratislavy mali aj poriadnu dávku šťastia, keďže vo všetkých troch prípadoch išiel puk za bránkovú čiaru od hokejky amerického hráča.

Jedným z dvojice hlavných rozhodcov bol Slovák Peter Stano, ktorý v Lotyšsku absolvuje druhý svetový šampionát v kariére.

Priebeh zápasu Fínsko - USA na MS v hokeji 2021

I. tretina 

Oba tímy sa v prvej tretine prezentovali aktívnou hrou. Hoci sa v nej ani jedno z mužstiev nedostalo k presilovke, nechýbali zaujímavé gólové príležitosti.

Sľubné šance mali najmä Američania Blackwell, Donato či syn slovenských rodičov Labanc, ale fínsky brankár Olkinuora podržal svoj tím.

II. tretina 

Druhá tretina patrila Fínom herne a napokon aj gólovo. V jej úvode si vypracovali viacero šancí až Ohtamaa skóroval s prispením teču amerického hráča.

Obe mužstvá krátko na to nevyužili presilovky a od 36. minúty už Fíni viedli 2:0. Pakarinen v skrumáži zabojoval a napokon si americký brankár Petersen smolne zrazil puk do vlastnej bránky.

Američania znížili o dve minúty, keď si Wolaninovu ťažkú prihrávku spracoval Robertson a po krátkom úniku prestrelil Olkinuoru - 2:1.

III. tretina 

V tretej tretine boli aktívnejší hráči USA, ktorí sa častejšou streľbou snažili o vyrovnanie. Fínov nedonútili k väčším individuálnym chybám, no tlačili sa pred bránku a viackrát pred ňou vytvorili tlak.

V 53. minúte nevyrovnal v sľubnej šanci Robertson a Američanom napokon k vyrovnaniu nepomohla ani hra so šiestimi korčuliarmi v záverečnej minúte.

Hlasy po zápase (Zdroj: IIHF):

Iiro Pakarinen, útočník Fínska: "Je to pre nás dobrý štart do turnaja, ale je ešte veľa vecí, ktoré môžeme zlepšiť. Pred mojím gólom som videl, že je zmätok okolo brankára súpera. Využil som aj jeho pohyb."

Cal Petersen, brankár USA: "Bola to pre nás dôležitá skúška, aby sme videli, či sa môžeme vyrovnať svetovým šampiónom. Je pre nás iba dobre, že sme hneď v prvom zápase mali za súpera jeden z najsilnejších tímov turnaja. Vieme o veciach, ktoré musíme zlepšiť."

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Fíni začali cestu za obhajobou víťazne, pomohli im aj šťastné góly