Szilárd Németh: Ferencváros zápas proti Slovanu trochu prepolitizoval

Hráči Slovana po zápase s Ferencvárosom.

Szilárd Németh: Ferencváros zápas proti Slovanu trochu prepolitizoval

Hráči Slovana po zápase s Ferencvárosom. (Autor: SITA/AP)
Hráči Slovana po zápase s Ferencvárosom.
Hráči Slovana po zápase s Ferencvárosom. (Autor: SITA/AP)
Titanilla Bőd|21. júl 2022 o 17:55

Szilárd Németh bol na zápase pred tridsiatimi rokmi ako zberač lôpt.

Ešte nemal osemnásť, keď strelil svoj prvý ligový gól vo farbách Slovana Bratislava. Za belasých odohral 61 stretnutí, v ktorých skóroval 25-krát.

Niekdajší kanonier slovenskej reprezentácie SZILÁRD NÉMETH v rozhovore pre Sportnet zhodnotil prvý zápas súboja v 2. predkole Ligy majstrov medzi Slovanom Bratislava a Ferencvárosom Budapešť, v ktorom belasí zvíťazili na ihrisku súpera 2:1.

Vyvíjal sa zápas podľa vašich očakávaní?

Keď som uvidel zostavu Slovana, už som vedel, že budú vychádzať zo zabezpečenej obrany a budú sa spoliehať na kontry. Aj sa to tak stalo, Slovan bol v hlbokom bloku.

Myslím si, že Ferencváros trošku podcenil súpera. Už po zápase belasých s Batumi sa nechali počuť, že sú lepší ako Slovan a mám pocit, že ten súboj aj trošku prepolitizovali.

Oni možno vychádzali zo stretnutí proti Batumi, ale každý zápas je iný. Hra i celková koncentrácia hráčov Slovana bola v Budapešti iná, ako v súboji s majstrom Gruzínska.

Ferencváros doma s prehľadom zdolal kazašského majstra Tobol Kostanaj. Vtedy mu vychádzali najmä nábehy za obranu a kolmé prihrávky, proti Slovanu však takéto príležitosti takmer vôbec nemal. Je to trénerské umenie Vladimíra Weissa, že súpera dokonale prečítal?

Slovan jednoznačne nechcel prehrať, to už naznačovala aj základná zostava. Lukáš Pauschek hral ľavého obrancu, respektíve krídelníka. Slovan bránil hlboko, a eliminoval tým práve tie nábehy za obranu.

U Ferencvárosu chýbali vôľa, rýchlosť, nasadenie, naozaj som mal pocit, že súpera asi podcenili. Týmto uľahčili robotu Slovanu.

Na druhej strane si myslím, že Slovan bol výborne pripravený na zápas a všetci na ihrisku podali skvelý výkon.

Akú úlohu podľa vás zohrali striedania? Weissovi zmeny vyšli, Stanislavovi Čerčesovovi, naopak, maďarskí fanúšikovia vyčítali, že v poslednej desaťminútovke už chýbali na trávniku traja najhodnotnejší hráči Fradi: Adama Traoré, Nguen Tokmac i Aissa Laidouni.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Szilárd Németh: Ferencváros zápas proti Slovanu trochu prepolitizoval