FC Sevilla nebude brániť Rakitičovi v odchode

Ivan Rakitič (vpravo) v reprezentačnom drese.
Ivan Rakitič (vpravo) v reprezentačnom drese. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. jún 2014 o 20:46

O chorvátskeho reprezentanta je po výbornej sezóne veľký záujem.

SEVILLA. Prezident španielskeho futbalového klubu FC Sevilla José Castro nebude v prípade adekvátnej ponuky brániť prestupu Ivana Rakitiča do iného tímu v prípade, ak si o to sám hráč zažiada.

Chorvátsky internacionál, ktorý prišiel do andalúzskeho mužstva v roku 2011, vzbudil záujem konkurenčných klubov po výbornej uplynulej sezóne, keď ako kapitán doviedol tím FC Sevilla k 5. miestu v najvyššej španielskej súťaži a bol jedným z hlavných strojcov triumfu v tohtosezónnej edícii Európskej ligy UEFA.

Má tri ponuky

Otec 26-ročného stredopoliara uviedol, že jeho syn má na stole ponuky od tria španielskych elitných klubov: sú nimi úradujúci majster Atlético Madrid, FC Barcelona ako aj držiteľ trofeje v Lige majstrov 2013/2014 Real Madrid.

V Seville sa napriek tomu nechcú vzdať svojho tvorcu hry. Rakitičovi pripravili nový kontrakt s lepšími podmienkami, ktorý by pokryl značnú časť celkového rozpočtu klubu.

Nepotrebujú predávať hráčov

"Jednoznačne si prajeme, aby Ivan pokračoval v našom klube. V nastávajúcej sezóne chceme mať silný tím, ktorého hru si budú naši fanúšikovia užívať," cituje portál goal.com slová prezidenta FC Sevilla Josého Castra. Ten potvrdil, že klub je finančne zabezpečený a nepotrebuje predávať hráčov.

Rakitič, ktorému vyprší zmluva v andalúzskom mužstve v roku 2015, sa momentálne pripravuje s národným tímom Chorvátska na majstrovstvá sveta v Brazílii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»FC Sevilla nebude brániť Rakitičovi v odchode