FC Porto sa má vyjadriť k obvineniam z korupcie

SITA|1. apr 2008 o 15:36

PORTO 1. apríla (SITA, AP) - Vedenie najvyššej portugalskej futbalovej súťaže vyzvalo klub FC Porto, ktorého dres oblieka aj slovenský reprezentant Marek Čech, aby zaujalo stanovisko k obvineniam z manipulácie ...

PORTO 1. apríla (SITA, AP) - Vedenie najvyššej portugalskej futbalovej súťaže vyzvalo klub FC Porto, ktorého dres oblieka aj slovenský reprezentant Marek Čech, aby zaujalo stanovisko k obvineniam z manipulácie zápasov. Ako v pondelok informoval úradujúci portugalský majster a suverénny líder tohto ročníka domácej súťaže, očakáva sa od neho oficiálna reakcia na podozrenie, že jeho mužstvo v sezóne 2003/04 ešte pod vedením trénera Joseho Mourinha zvíťazilo v dvoch zápasoch vďaka úplatku rozhodcom a zabezpečilo si tak zisk titulu. Obvinenia vychádzajú zo súdneho spisu kauzy s prezidentom FC Porto Jorgem Pintom da Costom, ktorý čelí žalobe na civilnom súde. Pinto da Costa všetky obvinenia popiera. Mourinhovo meno v prípade nefiguruje.

Dvadsaťdvanásobný portugalský šampión má teraz päť dní na to, aby svoje vyjadrenie predložil disciplinárnej komisii Bwin Ligy. Klubu v prípade potvrdenia obvinení hrozí dodatočná strata 6 bodov, Pinto da Costa by sa mohol stať na dva roky vo svete futbalu personou non grata.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»FC Porto sa má vyjadriť k obvineniam z korupcie