Barcelona sa natrápila, po penaltách postúpila do finále Superpohára

Brankár Marc-Andre ter Stegen bol hrdinom FC Barcelona.
Brankár Marc-Andre ter Stegen bol hrdinom FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. jan 2021 o 23:55

Domáci penaltou vyrovnali, v rozstrele zlyhali.

CORDOBA. Futbalisti FC Barcelona postúpili do nedeľňajšieho finálového súboja o španielsky Superpohár. V stredajšom prvom semifinále v Cordobe zdolali Real Sociedad až po penaltovom rozstrele.

V riadnom čase a aj po predĺžení bol stav zápasu nerozhodný 1:1.

Barcelona bez zraneného Lionela Messiho viedla od 39. minúty po presnom zásahu Frenkieho de Jonga, súper vyrovnal v druhom polčase zásluhou Mikela Oyarzabala z pokutového kopu.

Ďalší gól už nepadol ani v predĺžení, hoci šance mali oba tímy. V rozstrele potom Real Sociedad nezvládol prvé tri svoje pokusy, pričom dvakrát výborne zasiahol nemecký brankár Marc-André ter Stegen.

"Vždy chcem hrať na sto percent. Som veľmi šťastný a hrdý na náš tím za výkon, ktorý predviedol. Myslím si, že sme si zaslúžili postúpiť," uviedol.

Brankár Marc-André ter Stegen počas penaltového rozstrelu.
Brankár Marc-André ter Stegen počas penaltového rozstrelu. (Autor: TASR/AP)

De Jong a Antoine Griezmann síce rovnako neuspeli v drese Barcelony, ale rozhodujúci pokus na 3:2 premenil 21-ročný Španiel Riqui Puig.

"Keď som si vzal loptu, vedel som, že skórujem. Do pokusu som dal všetko svoje sebavedomie. Síce nehrávam až tak veľa, ale mám rodinu a som zdravý. Nevzdávam sa v boji o miesto v prvom tíme," zhodnotil.

Vo štvrtok sa v druhom semifinále Superpohára stretnú Real Madrid a Athletic Bilbao v Malage. Finále sa bude hrať na štadióne v Seville.

Španielsky Superpohár - semifinále:

Real Sociedad - FC Barcelona 1:1 po predĺžení (1:1, 0:1), 2:3 po pokutových kopoch

Góly: 51. Oyarzabal (z 11m) - 39. de Jong

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barcelona sa natrápila, po penaltách postúpila do finále Superpohára