Fanúšikovia Evertonu môžu ovplyvniť osud Goodison Parku

SITA|16. júl 2007 o 14:29

LIVERPOOL 16. júla (SITA, AFP) - Menej slávny liverpoolsky futbalový klub Everton FC sa podobne ako "The Reds" chce sťahovať zo svojho Goodison Parku do novej lokality neďaleko Kirkby, svoje slovo však ...

LIVERPOOL 16. júla (SITA, AFP) - Menej slávny liverpoolsky futbalový klub Everton FC sa podobne ako "The Reds" chce sťahovať zo svojho Goodison Parku do novej lokality neďaleko Kirkby, svoje slovo však do plánov vedenia môžu povedať aj jeho fanúšikovia. Otázka domovského stánku "The Toffees" je otvorená už približne rok, názor priaznivcov by mal byť známy v auguste po uzatvorení verejného fóra. "Sme presvedčení, že väčšina z ľudí, ktorí podporujú tento klub už dlhý čas, má právo, aby sme vypočuli ich hlas. Predpokladáme, že do diskusie sa zapojí 33 000 ľudí, čo je počet, ktorý bežne zapĺňa naše tribúny počas zápasov Premier League," uviedol šéf exekutívy Keith Wyness na internetovej stránke klubu.

Goodison Park má kapacitu 40 569 divákov, slúžiť začal v roku 1892. "Grand Old Lady" sa v roku 1913 stala prvým anglickým futbalovým štadiónom pocteným korunovanou návštevou, keď sa k svojim poddaným pridal britský kráľ Juraj V. Objekt stojí na husto zastavanej Goodison Road, takže nemá priestor na ďalšie rozširovanie. Nedostatok miesta dokumentuje aj architektonická rarita štadióna, jedno z jeho nároží tvorí v skutočnosti Kostol sv. Lukáša Evanjelistu.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Fanúšikovia Evertonu môžu ovplyvniť osud Goodison Parku