Európskymi športovcami roka sú Vettel a Vlašičová

Blanka Vlašičová
Blanka Vlašičová (Autor: SITA/AP)
SITA|6. jan 2011 o 12:25

Nemecký majster sveta F1 Sebastian Vettel a chorvátska výškarka Blanka Vlašičová ovládli v roku 2010 európsky šport.

MALTA. Majster sveta vo formule 1 Sebastian Vettel a atlétka Blanka Vlašičová sa stali víťazmi ankety Európskej únie športových novinárov (UEPS) o najlepších športovcov na starom kontinente za rok 2010. Informovala o tom internetová stránka AIPS.

Vettel dostane za svoj triumf Trofej Franka Taylora. Pilot tímu F1 Red Bull triumfoval iba o jediný bod pred francúzskym šprintérom Christophom Lemaitrom. V ankete dostal Nemec 79 bodov.

Tretí skončil španielsky tenista Rafael Nadal. Vettel ukončil šesťročnú vládu tenistov, od roku 2004 vyhral päťkrát Roger Federer a raz Nadal (2008). Nemec nadviazal na triumfy svojho krajana Michaela Schumachera, ktorý vyhral anketu v rokoch 1994 a potom 2001 až 2003.

Medzi ženami 27-ročná chorvátska skokanka do výšky Vlašičová jasne dominovala, keď získala 121 hlasov. Na 2. priečku odsunula v súboji o Evgen Bergant Trophy belgickú tenistku Kim Clijstersovú (56), o tretiu priečku sa podelili nemecká lyžiarka Maria Rieschová a talianska plavkyňa Federica Pellegriniová (po 53 hlasov). Vlašičová obhájila vlaňajšie prvenstvo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Európskymi športovcami roka sú Vettel a Vlašičová