Quagliarella sa stal najstarším strelcom Talianska: Na tento večer budem vždy spomínať

Fabio Quagliarella.
Fabio Quagliarella. (Autor: Serena Campanini SITA/AP)
TASR|27. mar 2019 o 11:04

Taliani majú po dvoch kolách plný počet bodov a skóre 8:0.

PARMA. Talianska futbalová reprezentácia má po dvoch kolách J-skupiny kvalifikácie EURO 2020 na konte plný počet šesť bodov a skóre 8:0. Po víťazstve 2:0 nad Fínskom zvládla aj ďalší domáci súboj s Lichtenštajnskom, ktoré z Parmy vyprevadila s debaklom 6:0.

Dvoma presnými zásahmi sa na demontáži papierového outsidera podieľal 36-ročný veterán Fabio Quagliarella, ktorý prekonal rekord Christiana Panucciho a stal sa najstarším autorom gólu v histórii talianskeho národného tímu.

Nezabudnuteľný večer

Útočník Sampdorie Janov sa v najcennejšom drese objavil prvýkrát od novembra 2010, keď v pozícii striedajúceho hráča zasiahol do súboja s Fínskom. O návrat do reprezentácie sa prihlásil výkonmi v klube, za ktorý v tejto sezóne Serie A nastrieľal 21 gólov a je najlepší kanonier ligy.

Po prvom góle do siete Lichtenštajnska, ktorý strelil v 35. minúte z jedenástky, ho diváci na štadióne Ennia Tardiniho v Parme odmenili búrlivými ováciami. V nadstavenom čase premenil aj druhý pokutový kop.

"Ďakujem Jorginhovi a Leonardovi Bonuccimu, pretože oni dvaja sú primárne určení na penalty. Prenechali mi loptu s tým, že je to môj večer. Naozaj som nečakal toto gesto.

Zo srdca im obom ďakujem, pripravili mi nezabudnuteľné chvíle. Ďakujem tiež fanúšikom za ich mohutný aplauz a skandovanie môjho mena. Bol to nádherný večer, na ktorý budem navždy spomínať," zhrnul svoje dojmy Quagliarella.

Výnimka v koncepte

Taliani strelili šesť gólov v súťažnom zápase prvýkrát od roku 1993. Vtedy sa na výhre nad Maltou podieľal dvoma gólmi súčasný kormidelník Roberto Mancini.

Ten sa vydal cestou omladzovania kádra, u Quagliarellu urobil výnimku. O tom, či ho v prípade postupu z kvalifikácie nominuje aj na finálový turnaj EURO 2020, nechcel taliansky lodivod špekulovať:

"Je ťažké na túto otázku v tejto chvíli odpovedať. Zatiaľ idú veci tak, ako majú. Ale skutočne je ťažké predpovedať, čo sa udeje odteraz do júna budúceho roka. V každom prípade má Fabio všetky predpoklady, aby si udržal výkonnosť a pokračoval v kariére ešte niekoľko rokov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Quagliarella sa stal najstarším strelcom Talianska: Na tento večer budem vždy spomínať