Slováci sú úspešní. Súperi frflú, že už to je s nimi nuda, lebo vyhrávajú

Erik Varga a Zuzana Rehák Štefečeková sú majstrami sveta v tímovom mixe v streľbe na trap.
Erik Varga a Zuzana Rehák Štefečeková sú majstrami sveta v tímovom mixe v streľbe na trap. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|22. dec 2018 o 01:01

V tomto roku ovládli novú olympijskú disciplínu.

BRATISLAVA. Súťaž deblkanoistov na divokej vode bola roky medailovou istotou Slovenska na veľkých podujatiach. A najmä na olympijských hrách.

Bratia Pavol a Peter Hochschornerovci a bratranci Ladislav a Peter Škantárovci vybojovali viacero veľkých úspechov.

Lenže to je minulosť. Ich disciplína z programu olympiády vypadla.

Úspechy slovenských športovcov v roku 2018: fotogaléria

15.3.2019

Slovenské šance na medailové úspechy na nadchádzajúcej olympiáde však nemusia byť ani po tomto kroku nižšie. Na hrách v Tokiu v roku 2020 totiž rozšíria program súťaží v iných športoch.

Napríklad v streľbe.

A tímový mix v streľbe na trap môže byť novou slovenskou tromfovou disciplínou. Symbolické je, že tak ako pri vodnom slalome išlo o súťaž dvojíc, rovnako to platí aj v tímovom mixe.

Je to o tímovom duchu

Recept na úspech bol celkom prostý. Tréner dal dokopy dvoch najlepších strelcov – Zuzanu Rehák Štefečekovú a Erika Vargu.

„Stavil na to, že nemáme čo pokaziť. Väčšinou to potiahne Erik. Ja som tá, ktorá sa s ním snaží držať krok. A vždy nám to dobre fungovalo. Obaja sme individuálne veľmi silní. Je to o to lepšie, že sa môžem na toho druhého spoľahnúť,“ opisuje Rehák Štefečeková.

Tímový mix, v ktorom strieľa v družstve jeden muž a jedna žena, sa prvý raz uskutočnil na európskych hrách v Baku 2015.

Premiéru tejto disciplíny ovládla slovenská dvojica. Odvtedy predstavuje zohratý pár.

V tomto roku na štyroch súťažiach vybojovali tri zlaté medaily a raz skončili druhí. Zlato vybojovali aj na svetovom šampionáte a pre Slovensko dokonca získali štyri olympijské miestenky.

Za výnimočné výsledky v tomto roku sa obaja umiestnili vysoko v ankete Športovec roka. Rehák Štefečeková skončila tretia, Varga bol na šiestej priečke.

„Mix je v porovnaní s trapom jednotlivcov iný v tom, že ho strieľame spolu v jednej položke. Celý deň trávime s Erikom na strelnici. A keď strieľame spolu, tak sledujeme jeden druhého. Má to väčšieho tímového ducha,“ opisuje 35-ročná strelkyňa.

Ona je zhovorčivá, on tichý

Keďže strieľajú bok po boku, vnímajú zaváhania toho druhého. Je to ako pri streľbe pokutových kopov po nerozhodnom výsledku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Tokio 2021»Slováci sú úspešní. Súperi frflú, že už to je s nimi nuda, lebo vyhrávajú