Duda dal ďalší gól. Hrdina Legie, chvália Poliaci mladého Slováka

Ondrej Duda v utorok debutoval v reprezentačnom áčku v zápase proti Fínsku.
Ondrej Duda v utorok debutoval v reprezentačnom áčku v zápase proti Fínsku. (Autor: TASR)
SITA|22. nov 2014 o 08:05

Slovenský stredopoliar Ondrej Duda strelil za Legiu Varšava gól, na ďalší prihral a jeho tím vyhral v lige na pôde Belchatówa 3:0.

BELACHATÓW. Futbalisti Legie Varšava potvrdili líderskú pozíciu v poľskej Ekstraklase piatkovým hladkým víťazstvom na trávniku GKS Belchatów 3:0. Okrem brankára Dušana Kuciaka, ktorý nedostal gól, bol ústrednou postavou víťazného tímu ďalší Slovák Ondrej Duda.

V 33. minúte centroval na prvý gól Jakuba Koseckého a o jedenásť minút neskôr sám skóroval. Nabehol si za líniu domácich obrancov a po centri z ľavej strany zblízka rozvlnil sieť.

Jeho výkony už nikoho neprekvapujú

Bol to tretí gól 19-ročného rodáka zo Sniny v dvanástom zápase za Legiu v najvyššej poľskej súťaži v tejto sezóne. To všetko tri dni po jeho debute v A-tíme slovenskej reprezentácie proti Fínsku.

"Duda bol tým hráčom, ktorý urobil v zápase rozdiel. Jeho dobré výkony už nikoho neprekvapujú. Sprevádzajú ho prakticky od začiatku, keď vo februári prestúpil do Legie. Ukazuje, že je dôležitým hráčom nielen v pohárových zápasoch, ale aj v stretnutiach Ekstraklasy," pochválil Dudu server sport.pl.

Dudov gól.

Hrdina Legie

Przeglad Sportowy pod titulkom Hrdina Legie cituje aj slová slovenského ofenzívneho stredopoliara. "Dosiahli sme dôležité víťazstvo najmä v kontexte toho, že Chorzów zdolal Vroclav (náskok Legie pred Vroclavom je aktuálne 4 body). Navyše, Belchatówu sme uštedrili prvú domácu prehru. Trochu sme sa zápasu obávali, ale nakoniec sa ukázala sila nášho tímu," uviedol Duda.

Najbližšie čaká na futbalistov Legie výjazd do belgického Lokerenu na súboj Európskej ligy. Napriek už istému postupu poľského majstra z L-skupiny do jarného šestnásťfinále bývalý hráč MFK Košice upozorňuje, že to neznamená zľavenie z víťazných ambícií.

"Pôjdeme tam bojovať o víťazstvo. Nechceme sa uspokojiť iba s postupom, chceme vyhrať skupinu," dodal Duda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Duda dal ďalší gól. Hrdina Legie, chvália Poliaci mladého Slováka