Drogba mal povedať v kabíne, že opúšťa Chelsea

Drogba premieňa rozhodujúcu penaltu vo finálovom rozstrele Ligy majstrov.
Drogba premieňa rozhodujúcu penaltu vo finálovom rozstrele Ligy majstrov. (Autor: SITA/AP)
TASR|22. máj 2012 o 08:20

Futbalový útočník Didier Drogba opúšťa Chelsea Londýn, informovalo utorňajšie vydanie renomovaného magazínu France Football.

LONDÝN. Hrdina nedávneho finále Ligy majstrov 2011/2012, v ktorom kanonier z Pobrežia Slonoviny strelil Bayernu Mníchov gól a premenil aj rozhodujúcu strelu v rozstrele z 11 m, vraj spoluhráčom po finále povedal, že už nebude súčasťou tímu v nasledujúcej sezóne.

Tridsaťštyriročný útočník prišiel na Stamford Bridge v roku 2004 z Olympique Marseille. Zahral si s Chelsea vo dvoch finále LM, získal tri majstrovské tituly v Premier League, štyri v FA Cupe a dvakrát sa tešil z triumfu v Ligovom pohári a Community Shield.

Kde bude ale kariéra Drogbu pokračovať je otázne, špekuluje sa nad odchodom do Číny. "Som pripravený na veľký skok do neznáma," povedal sám futbalista.

Ešte v pondelok sa predseda klubu Bruce Buck vyjadril, že plánujú s Drogbovým agentom rokovať. "Sadneme si tento týždeň s jeho agentom a uvidíme, ako to pôjde," povedal Buck, podľa ktorého je aj veľmi dôležité vyriešiť otázku riadneho trénera.

Dočasný lodivod Talian Roberto Di Matteo, ktorý na poste v marci nahradil Portugalčana Andreho Villasa-Boasa, priviedol "The Blues" k triumfu v LM aj v FA Cupe. Mužstvo potrebuje mať riadneho šéfa lavičky už do odchodu na prípravné turné do USA v polovici júla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Drogba mal povedať v kabíne, že opúšťa Chelsea