Do Bayernu sa po odchode Klinsmanna vracia pohoda

SITA|13. máj 2009 o 18:27

Útočník nemeckého futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov Lukas Podolski priznal, že po odchode kouča Jürgena Klinsmanna sa do kádra obhajcov lanského ligového prvenstva vrátila sebadôvera.

MNÍCHOV.

Bývalý tréner Nationalelf musel z lavičky Bavorov odísť z dôvodu neuspokojivých výsledkov a výkonnostnej krízy koncom apríla. Dočasným lodivodom najúspešnejšieho nemeckého tímu sa stal Jupp Heynckes a Bayern takmer okamžite zlepšil hru. Mníchovčania sa vrátili do boja o titul, aktuálne im patrí v tabuľke druhá priečka a od líderskej pozície delí Bayern iba horšie skóre. Dvadsaťtriročný Podolski, ktorý počas pôsobenia v Bayerne dostával paradoxne viac šancí potvrdiť svoje kvality v reprezentácii ako v klube, vsietil v ostatných dvoch zápasoch dva góly.

"V ostatných zápasoch sme sa ako tím značne zlepšili. Sme dobre organizovaní, tréning je dobrý a prišli aj výsledky. Jupp Heynckes mi dal dôveru a zrazu mám istotu účasti v základnej jedenástke. Myslím si, že som svoju šancu dokázal využiť a odvďačil sa trénerovi," nechal sa počuť kanonier, ktorý si od sezóny 2009/2010 bude obliekať dres 1. FC Kolín. Podolskeho slová potvrdil aj rezervný gólman Bayernu Hans Jörg Butt, ktorý povedal: "V Bayerne teraz panuje úplne iná atmosféra. Celý klub je mentálne nastavený na úspech a zisk trofejí, ktoré sa tu ako jediné počítajú. Naši fanúšikovia nie sú zvyknutí akceptovať prehry."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Do Bayernu sa po odchode Klinsmanna vracia pohoda