Diego Costa: Vždy som chcel hrať v Premier League

Diego Costa sa krátko pred šampionátom stal reprezentantom Španielska.
Diego Costa sa krátko pred šampionátom stal reprezentantom Španielska. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. jún 2014 o 18:49

Španielsky futbalový reprezentant Diego Costa cez leto prestupuje do Chelsea. Na anglickú ligu sa teší.

SAO PAULO. Španielsky futbalový reprezentant Diego Costa potvrdil, že v budúcej sezóne bude pôsobiť v drese londýnskej FC Chelsea.

Rodák z Brazílie, kde na XX. svetovom šampionáte reprezentuje tím obhajcov titulu z Pyrenejského polostrova, v rozhovore pre webový portál goal.com povedal, že s najväčšou pravdepodobnosťou opustí Atletico Madrid.

"Prečo som si vybral Chelsea? Je to jeden z najväčších klubov na svete a ja som vždy chcel hrať v Premier League. Celý proces sa už začal a pokiaľ všetko pôjde ako doteraz, čoskoro budem ich hráčom," povedal 25-ročný útočník.

Londýnčania za neho budú musieť úradujúcemu španielskemu majstrovi zaplatiť výkupnú klauzulu 40 miliónov eur.

Costa si uvedomuje, že v Anglicku ho čaká odlišný herný štýl, s akým Atletico získalo v Primera Division prvý titul po 18 rokoch. "Každá liga je iná. Viem, že budem musieť na sebe tvrdo pracovať, aby som sa presadil," povedal 36-gólový strelec z vlaňajšej sezóny.

Bude štvrtým Španielom na Stamford Bridge, v tíme ruského oligarchu Romana Abramoviča budú v budúcej sezóne pôsobiť aj Fernando Torres, Cesc Fabregas a Cesar Azpilicueta.

Prvý menovaný bude súperom Costu v boji o prvého útočníka, ten druhý ako bývalý hráč mestkého rivala Arsenalu prestúpil do hlavného mesta Anglicka pred týždňom z FC Barcelona.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Diego Costa: Vždy som chcel hrať v Premier League