Demitra so Svatošom skórovali, Halák a Budaj víťazne

Marek Svatoš sa teší so spoluhráčmi zo svojho gólu.
Marek Svatoš sa teší so spoluhráčmi zo svojho gólu. (Autor: TASR)
TASR|10. dec 2008 o 07:35

Štyria z piatich slovenských hokejistov, ktorí sa predstavili počas noci na stredu v zámorskej NHL, sa tešili z víťazstiev.

New York. V štyroch utorkových zápasoch zámorskej NHL dali o sebe vedieť viacerí slovenskí hokejisti. Obaja brankári Jaroslav Halák z Montrealu aj Peter Budaj v drese Colorada boli oporami pri víťazstvách svojich tímov, keď inkasovali iba po jednom góle. Strelecky sa presadili Marek Svatoš a Pavol Demitra. Svatoš načal kanonádu Avalanche proti Los Angeles a Demitra zase otváral skóre v dueli medzi Nashvillom a Vancouverom.

Slovenský gólman Jaroslav Halák veľa príležitostí v Montreale nedostáva, no keď sa postaví do bránky, je väčšinou oporou svojich spoluhráčov. Víťazného zápasu sa však rodák z Bratislavy dočkal po troch predchádzajúcich neúspešných štartoch. Halák v utorok zlikvidoval v kanadskom derby s Calgary 32 striel a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. "Podal veľmi dobrý výkon a bol najväčším rozdielom pri porovnaní oboch tímov,“ pochválil slovenského gólmana hosťujúci kouč Mike Keenan. Spolu s Halákom zažiaril aj český veterán Róbert Lang, autor dvoch gólov a jednej asistencie.

Vancouver začal svoju sedemzápasovú šnúru po ihriskách súperov tromi prehrami, no bilanciu postupne obracia vo svoj prospech. V Nashville dosiahol už druhé víťazstvo, ku ktorému ho naštartoval slovenský center Pavol Demitra. Tridsaťštyriročný rodák z Dubnice otvoril skóre v 9. min strelou zápästím a dosiahol tak ôsmy gól v aktuálnej sezóne. Vyrovnaný a aj dosť nervózny zápas rozhodli hostia až v poslednej tretine, kedy najskôr Edler strelil víťazný gól a triumf spečatil gólom do prázdnej bránky Burrows.

Hráči Colorada sa pustili na domácom ľade do hostí z Los Angeles hneď od začiatku. V 4. min Marek Svatoš svojím šiestym gólom v tomto ročníku súťaže otvoril skóre a o ďalších 25 sekúnd pridal druhý zásah Milan Hejduk. "Lavíny“ sa zastavili až pri šiestich góloch, čím vyrovnali svoje tohtosezónne maximum. Hostia sa zmohli aspoň na čestný úspech až v 33. min, keď čisté konto Petra Budaja pokazil Oscar Moller. Škvrnou zápasu bolo zranenie Marka Svatoša, ktorý pre problémy s chrbtom na začiatku druhej tretiny odišiel do kabíny a na ľad sa už nevrátil. Viac podrobností sľúbil klub z Denveru zverejniť po podrobnejších

"Letci“ z Philadelphie body na domácom ľade len tak nepúšťajú a hoci sa v stretnutí proti Islanders natrápili, nakoniec ho dotiahli do úspešného konca. V riadnom hracom čase Flyers doma neprehrali už sedem zápasov v rade. Naopak "ostrovanom“ sa v poslednom čase nedarí a v ostatných desiatich súbojoch až sedemkrát ťahali za kratší koniec.

výsledky:

Philadelphia - NY Islanders 4:3

Montreal - Calgary 4:1 /v bránke domácich kryl Jaroslav Halák 32 striel, úspešnosť zákrokov mal 96,97%/

Nashville - Vancouver 1:3 /za hostí Pavol Demitra 1+0/

Colorado - Los Angeles 6:1 /za domácich Marek Svatoš 1+0 a Peter Budaj kryl 29 striel pri 96,67-percentnej úspešnosti/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Demitra so Svatošom skórovali, Halák a Budaj víťazne