Na štart už nejde so strachom. Ledecká chce prekonať hranicu 56 sekúnd

Daniela Ledecká na tréningu na sústredení v kalifornskom El Camino College pred MS 2022 v atletike.
Daniela Ledecká na tréningu na sústredení v kalifornskom El Camino College pred MS 2022 v atletike. (Autor: ARCHÍV K. A. )
Gabriel Bogdányi, atletický novinár|15. júl 2022 o 15:30

Tokio Ledeckej ušlo, v Paríži nechce chýbať.

EUGENE, BRATISLAVA. Keď vlani po majstrovstvách Slovenska definitívne prišla o tokijskú olympiádu, na tvári sa jej zračilo obrovské sklamanie a po lícach sa jej kotúľali slzy.

Čas však smútok vyliečil a Daniela Ledecká sa s vervou pustila do prípravy na ďalšie atletické leto. Oplatilo sa: na MS v Eugene sa na 400 m prekážok predstaví ako prvá Slovenka v histórii.

„Nevedela som o tom, takže o to viac ma teraz teší, že som sa na šampionát kvalifikovala,“ priznáva Ledecká. Apropo: prekážkarky na 400 m po rokoch stagnácie tejto disciplíny u nás patria k oporám atletickej reprezentácie.

Vlani získala Emma Zapletalová zlato na ME do 23 rokov a na OH v Tokiu – bola prvá Slovenka pod piatimi kruhmi v tejto disciplíne – sa prebojovala do semifinále. Postúpi doň aj Ledecká v Eugene?

„Určite sa budem snažiť predviesť svoj najlepší beh v kariére,“ vraví atlétka ŠK ŠOG Nitra. „Ideálny by bol osobný rekord a prekonanie 56-sekundovej hranice. Prebojovať sa do semifinále však bude veľmi ťažké, pretože všetky súperky majú na konte kvalitné časy. Ak sa mi to podarí, bude to veľký úspech.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Na štart už nejde so strachom. Ledecká chce prekonať hranicu 56 sekúnd