Daciuk môže obhájiť aj Frank Selke Trophy

SITA|29. apr 2009 o 11:42

Vedenie zámorskej NHL oznámilo v utorok nomináciu troch kandidátov na Frank Selke Trophy, ktorá je určená najlepšiemu defenzívnemu útočníkovi.

TORONTO. O držiteľovi trofeje sa rozhodne medzi trojicou Pavel Daciuk, Ryan Kesler a Mike Richards.

Tridsaťročný center Detroitu Pavel Daciuk je držiteľom Frank Selke Trophy, ako aj Lady Byng Trophy pre najslušnejšieho hráča NHL z minulej sezóny. Stal sa po Ronovi Francisovi z Pittsburghu (1995) druhým hráčom, ktorý získal obe trofeje v jednom roku. V tomto ročníku má opäť šance na double, keďže figuruje aj v nominácii na Lady Byng Trophy. V kľúčových defenzívnych ukazovateľoch je druhým najlepším hráčom základnej časti NHL v odobratých pukoch, tretím v bodovaní +/- s 34 plusovými bodmi a na vhadzovaniach mal úspešnosť 56%. Navyše bol aj najúspešnejším útočníkom v ofenzíve "červených krídel", keď získal v 81 zápasoch základnej časti 94 bodov (32+65), čo mu stačili na 4. miesto za mladými dravcami Malkinom, Ovečkinom a Crosbym.

Dvadsaťštyriročný center Vancouveru Ryan Kesler pomohol "kosatkám" k 4. najlepšej obrane v Západnej konferencii a 7. najúspešnejšej defenzíve v celej NHL, keď v základnej časti inkasovali len 220 gólov. Mladý Američan bol lídrom svojho tímu v počte získaných pukov (74), ako aj v čase na ľade v oslabení (v priemere na zápas 3:19 min). Má tiež na konte 2 góly počas hry v oslabení, osem kladných bodov v hodnotení +/- a najvyššiu úspešnosť pri vhadzovaniach počas svojej kariéry (54%).

Dvadsaťštyriročný stredný útočník Philadelphie Mike Richards skončil v klubovom hodnotení +/- bodov na druhom mieste s 22 kladnými bodmi. V defenzíve "letcov" však dominoval najmä svojou produktivitou v oslabeniach. Bol najlepším strelcom a najproduktívnejším hráčom celej základnej časti NHL so 7 gólmi a celkovo 9 bodmi zaznamenanými v oslabeniach. Týmto výkonom vyrovnal aj historické klubové rekordy Flyers. Stal sa prvým hráčom v histórii NHL, ktorý streli počas kariéry tri góly v oslabení o dvoch hráčov. Od 15. do 21. februára sa mu podarilo streliť gól v oslabení v troch po sebe idúcich zápasoch, čo naposledy dokázal Joe Sakic v októbri 1998.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Daciuk môže obhájiť aj Frank Selke Trophy