Slovákom sa cez víkend darilo. Haring sa stal dvakrát víťazom, Bellan skončil dvakrát druhý

Martin Haring.
Martin Haring. (Autor: TASR)
SITA|31. okt 2017 o 10:15

Nedeľné preteky v Trnave sprevádzalo búrlivé počasie.

DOLNÁ KRUPÁ / TRNAVA. Slovenský reprezentant Martin Haring (Dukla Banská Bystrica) ovládol obe víkendové kolá Slovenského pohára v cyklokrose, ktoré boli zaradené do kategórie UCI C2.

Na pretekoch v Dolnej Krupej a Trnave vybojoval dvakrát druhé miesto jeho tímový kolega Juraj Bellan. Haring si pripísal 80 UCI bodov, Bellan si prilepšil o 60 bodov.

Prvú trojicu v sobotu doplnil Belgičan Loic Hannaux, v nedeľu sa na pódium pridal ďalší Slovák, Šimon Vozár (Firefly).

Z ďalších slovenských cyklokrosárov bodovali aj Lukáš Bátora (Spartak Tlmače), Ondrej Glajza (Johnson Controls AŠ Mladá Boleslav), Matej Ulík (Obecný športový klub TATRAN, Liptovská Osada) a Jakub Kurty (Isako Sport).

Podujatie sprevádzalo búrlivé počasie

Medzi ženami bola najlepšia Janka Keseg Števková s víťazstvom a druhým miestom. V nedeľu nestačila len na Rakúšanku Nadjiu Heiglovú.

Na konto si najlepšia Slovenka pripísala 70 bodov. Junior Lukáš Kubiš skončil dvakrát druhý. Celkovo sa predstavili cyklokrosári z Česka, Maďarska, Poľska, Rakúska, Belgicka a Slovenska.

Nedeľné preteky v Trnave sprevádzalo búrlivé počasie. Sobotný dážď doplnil vietor s rýchlosťou orkánu a konanie podujatia bolo až do poslednej kategórie v otáznikoch.

Príprava na ME

Preteky v Dolnej Krupej a Trnave boli pre najlepších Slovákov prípravou na majstrovstvá Európy, ktoré sa v českom Tábore uskutočnia už v závere tohto týždňa (3.- 5. 11.).

"Dobre sa mi jazdilo. Prvý deň som sa celkom skoro dostal dopredu s Haringom a vytvorili sme si náskok. V nedeľu to bolo náročnejšie, trať bola veľmi technická, do toho strašne divoké podmienky. Nebolo jednoduché prebojovať sa dopredu. Veľmi sa však teším, výborne som si to užil,“ zhodnotil svoj návrat k cyklokrosu Juraj Bellan v tlačovej správe SZC.

"Pozitívne hodnotím nadšenie organizátorov v Dolnej Krupej aj Trnave. Spravili znovu maximum, aby slovenskí pretekári mohli vybojovať body a posunúť sa vo svetových rebríčkoch. Muži dosiahli aktuálne na 10. miesto v rebríčku národov, juniori sa pohybujú na 8. priečke, ženy na dvanástej.

Toto bol náš cieľ. Dať šancu bodovať všetkým slovenským pretekárom doma, posunúť hodnotenie Slovenska v renkingu národov, kde momentálne cyklokros v priemere pri započítaní všetkých kategórií dosahuje najvyššie pozície zo všetkých disciplín," skonštatoval Martin Fraňo, šéf cyklokrosovej komisie na SZC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Slovákom sa cez víkend darilo. Haring sa stal dvakrát víťazom, Bellan skončil dvakrát druhý