Pogačar prosí o pomoc. Jeho sesternicu matka uniesla do sekty

Slovinský cyklista Tadej Pogačar počas Tour de France 2022.
Slovinský cyklista Tadej Pogačar počas Tour de France 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. júl 2022 o 18:32

O malej sesternici nemá žiadne správy.

BRATISLAVA. Strata líderskej pozície na tohtoročnej edícii cyklistických pretekov Tour de France nepredstavuje pre slovinského pretekára Tadeja Pogačara zďaleka najväčší problém.

Dvojnásobný šampión „Starej dámy“ spolu s ďalšími rodinnými príslušníkmi pátra po 10-ročnej sesternici. Ako referuje web sport.interia.pl, matka dievčaťa s ňou utiekla do sekty a odvtedy nepodávajú o sebe žiadne správy.

„Pomôžte mi. Moja malá sesternica sa stratila,“ napísal nedávno jeden z najlepších svetových cyklistov na sociálnych sieťach. Dráma sa začala vlani 3. novembra. V ten deň matka odišla spolu s dcérou preč, pričom s nimi zmizli aj ich dvaja priatelia.

„Rozlúčili sa so svojimi rodinami s tým, že idú do Španielska, niekam do hôr, kde nie je pokrytie mobilnou sieťou. Povedali, že cesta im potrvá niekoľko dní.

Myslím si, že išli niekde okolo Huelvy, Cádizu a trajektom sa dostali na Kanárske ostrovy. Ich cieľom bolo schovať sa,“ povedal zúfalý Pogačarov strýko Peter.

Jeho bývalá manželka a dcéra Julija sa odvtedy neozvali, exmanželka si dokonca pred vstupom do sekty zmenila meno.

Podľa Petra Pogačara členovia sekty veria, že bohatí si chcú z ľudí urobiť otrokov, technológia 5G je nebezpečná, vakcíny proti koronavírusu zavádzajú ľuďom do tela mikročipy a lietadlá zanechávajúce na oblohe biele stopy vypúšťajú jed. Veria taktiež v schopnosť vstať z mŕtvych.

Slovinská polícia po malej Juliji intenzívne pátra. Zistila, že dievča bolo na juhu Francúzska, a neskôr sa s matkou dostalo na kanársky ostrov Tenerife, no tam stopa končí. Strýko Tadeja Pogačara vyhlásil odmenu 10-tisíc eur za nájdenie dcéry.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Pogačar prosí o pomoc. Jeho sesternicu matka uniesla do sekty