V tomto roku si verí. Thomas chce štartovať na dvoch Grand Tour, túži aj po olympiáde

Brit Geraint Thomas počas Tour de France 2022.
Brit Geraint Thomas počas Tour de France 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. jan 2024 o 13:13

Waleský cyklista túži po piaty raz v kariére štartovať aj na olympijských hrách.

BRATISLAVA. Víťaz prestížnych cyklistických pretekov Tour de France z roku 2018 Geraint Thomas zverejnil na sociálnej platforme X svoje plány na sezónu 2024.

Tridsaťsedemročný pretekár z Walesu vyjadril ambíciu zúčastniť sa na dvoch veľkých podujatiach Grand Tour v tesnom slede za sebou.

V máji by nemal chýbať na Giro d'Italia a v júni sa plánuje postaviť na štart Tour de France.

"Giro je mojim veľkým cieľom. Chcem do toho dať úplne všetko, čo vo mne je“, prezradil rodák z waleského Cardiffu. Informáciu prinieslo britské periodikum BBC na svojom webe.

V predchádzajúcej sezóne bol Geraint Thomas na Gire dlho lídrom celkovej klasifikácie, lenže v predposlednej etape ho predstihol Slovinec Primož Roglič.

Thomas nakoniec zaostal za víťazom iba o 15 sekúnd. "Záver minuloročnej edície pre mňa nebol najšťastnejší, ale zahryznúť sa do toho chcem aj v roku 2024.

Nebude to len o Primožovi. Na štart sa postavia aj ďalší skvelí pretekári túžiaci po celkovom triumfe. Svoju pozornosť potom upriamim na Tour de France,“ vysvetlil jazdec tímu Ineos Grenadiers.

Geraint Thomas už v minulosti zažil sezónu, v ktorej sa predstavil na Giro d'Italia a potom aj na Tour de France.

Úspešný vtedy nebol, pretože na oboch podujatiach "havaroval".

"Dúfam, že tentoraz to bude oveľa lepšie. Už v decembri som svoje plány prebral s ľuďmi z tímu a získal som ich súhlas. Podporia ma na oboch najväčších etapových pretekoch a som za to veľmi vďačný,“ doplnil Thomas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»V tomto roku si verí. Thomas chce štartovať na dvoch Grand Tour, túži aj po olympiáde