Deväť nováčikov. Ramsay oznámil nomináciu na prípravu pred MS v hokeji

Ramsay na lavičke slovenského tímu.
Ramsay na lavičke slovenského tímu. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
TASR, SITA|13. apr 2021 o 13:29 (aktualizované 13. apr 2021 o 13:39)

Kemp bude v uzavretej bubline.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay nominoval na prvý oficiálny zraz a prvé zápasy v príprave na svetový šampionát v Rige aj deväť nováčikov.

Slováci sa stretnú vo štvrtok 15. apríla a po sérii tréningov odohrajú až štyri súboje. Najprv 20. a 21. apríla vyzvú Lotyšov a vzápätí 24. a 25. apríla aj Nemcov.

Všetky zápasy sa uskutočnia v Piešťanoch. Majstrovstvá sveta sú naplánované na prelome mája a júna do lotyšskej Rigy.

Najskúsenejšími hráčmi v aktuálnom kádri Craiga Ramsayho sú Marek Ďaloga s 96 štartmi v národnom drese, Adam Jánošík so 64 duelmi a Andrej Šťastný s 58 zápasmi.

Nováčikmi bez jediného štartu v seniorskej reprezentácii sú Filip Belányi, Martin Bučko, Martin Faško-Rudáš, Daniel Gachulinec, Martin Vitaloš, Daniil Fominykh, Adrián Holešinský, Oliver Okuliar a Miroslav Mucha.

"Teraz je ideálna príležitosť na to, aby sme dali šancu mladým hráčom. Prvýkrát sa môžu ukázať v reprezentácii, otestovať sa, ako na tom výkonnostne sú. Momentálne prebieha semifinále ligy u nás aj v Česku.

Hráčov, ktorých by sme chceli vidieť, zatiaľ vidieť nemôžeme. Príležitosť pre mladých hráčov je preto o to väčšia.

Ako sa aj v minulosti stalo, že nás niektorí hráči prekvapili a nakoniec išli na majstrovstvá sveta, tak verím, že nás opäť prekvapia a uvidíme ich na ďalšom zraze a možno aj na majstrovstvách sveta," povedal generálny manažér reprezentácie a zároveň prezident SZĽH Miroslav Šatan na webe HockeySlovakia.sk.

Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na kemp v Piešťanoch a zápasy proti Lotyšom a Nemcom

Brankári: Filip Belányi, Denis Godla, Branislav Konrád

Obrancovia: Martin Bučko, Marek Ďaloga, Daniel Gachulinec, Mário Grman, Martin Chovan, Adam Jánošík, Patrik Koch, Martin Vitaloš

Útočníci: Miloš Bubela, Dávid Buc, Martin Faško-Rudáš, Daniil Fominykh, Adrián Holečinský, Michal Chovan, Andrej Kollár, Patrik Lamper, Adam Liška, Miroslav Mucha, Oliver Okuliar, Andrej Šťastný

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Deväť nováčikov. Ramsay oznámil nomináciu na prípravu pred MS v hokeji