Cibulková sa na premiéru v Hopman Cupe teší, na úvod so Shaughnessyovou

TASR|28. dec 2008 o 08:13

Slovenskí tenisti Dominika Cibulková s Dominikom Hrbatým v nedeľu zamierili do austrálskeho Perthu.

Bratislava. Slovenskí tenisti Dominika Cibulková s Dominikom Hrbatým v nedeľu zamierili do austrálskeho Perthu - dejiska 21. ročníka Hopmanovho pohára (3.-9. januára).

Kým Hrbatý sa v Burswood Dome predstaví už po štvrtý raz, pre zverenku trénera Vladimíra Pláteníka to bude debut na neoficiálnych majstrovstvách sveta miešaných tímov.

Slovenská ženská jednotka sa na premiéru v Hopmanovom pohári veľmi teší. "Od mnohých tenistov som počula, že v Perthe vždy vládne skvelá atmosféra. Som rada, že teraz ju budem môcť konečne zažiť na vlastnej koži. S Dominom sme kamoši a dúfam, že na Hopman Cupe zažijeme veľa zábavy. Budeme sa snažiť dosiahnuť čo najlepší výsledok, do každého zápasu pôjdeme s cieľom vyhrať," povedala finalistka turnajov WTA v Amelia Island a Montreale.

Cibulkovú, ktorá sa pripravovala na novú sezónu vo floridskom Saddlebrooku, čaká v Perthe na úvod 5. januára o 10.00 SEČ Američanka Meghann Shaughnnesyová. V ďalších singlových zápasoch si Slovenka zmeria sily s Austrálčankou Casey Dellacquovou a Nemkou Sabine Lisickou. "Tešila som sa úvodný duel proti Serene Williamsovej, no víťazka US Open sa napokon z turnaja odhlásila pre zranenie. Ani Shaughnessyová nebude ľahkou súperkou, veď v minulosti bola jedenásta na svete. Verím, že v Perthe zúročím kvalitnú prípravu a dobre sa rozohrám pred Australian Open. Generálkou na Melbourne bude pre mňa turnaj v Sydney," dodala najlepšia slovenská tenistka za rok 2008, ktorá sa v novej sezóne chce prebojovať do elitnej svetovej pätnástky.

Hrbatý má na Hopmanov pohár príjemné spomienky, veď v roku 2005 získal po boku Daniely Hantuchovej diamantové loptičky určené pre celkových víťazov. "Hoci v Perthe sa predstavia viacerí renkingovo oveľa lepšie postavení hráči, určite nepredáme kožu lacno. Hopman Cup je špecifickou súťažou, kde sa môže stať všeličo, záleží od rôznych okolností" povedal Hrbatý.

Dlhoročného daviscupového reprezentanta čakajú v skupine zápasy proti Jamesovi Blakeovi, Lleytonovi Hewittovi a Nicolasovi Kieferovi. "Sú to ťažkí súperi, no nemám čo stratiť a dúfam, že sa mi podarí prekvapiť. S Blakeom som odohral veľmi dobré stretnutie na olympiáde v Pekingu, kde som prehral až po trojsetovom boji. Hewitt sa vracia do súťažného kolotoča po polročnej pauze zavinenej zranením, zápas proti nemu na austrálskej pôde bude mať určite zaujímavý náboj," dodal Hrbatý.

Program Hopmanovho pohára:

3. januára:

B-skupina: 2.30 SEČ Francúzsko - Taiwan

4. januára:

B-skupina: 2.30 Rusko - Taliansko

5. januára:

A-skupina: 2.30 Austrália - Nemecko, 10.00 SLOVENSKO - USA

6. januára:

B-skupina: 2.30 Francúzsko - Taliansko

A-skupina: 10.00 Austrália - SLOVENSKO

7. januára:

A-skupina: 2.30 USA - Nemecko

B-skupina: 10.00 Rusko - Taiwan

8. januára:

A-skupina: 2.30 USA - Austrália, Nemecko - SLOVENSKO

B-skupina: 10.00 Rusko - Francúzsko, Taliansko - Taiwan

9. januára:

finále: 10.00

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková sa na premiéru v Hopman Cupe teší, na úvod so Shaughnessyovou