Cibulková nebude čakať na Wozniackej chyby. Neprídu

Caroline Wozniacka.
Caroline Wozniacka. (Autor: SITA)
SITA|20. jan 2011 o 15:21

Na turnaji v Sydney prehrala svetová jednotka Caroline Wozniacka s Dominikou Cibulkovou. Podobný scenár už na Australian Open zopakovať nechce.

MELBOURNE. Dánska tenistka Caroline Wozniacka si pred piatkovým stretnutím s Dominikou Cibulkovou o postup do osemfinále Australian Open v Melbourne nerobí ťažkú hlavu z minulotýždňovej prehry 3:6, 3:6 so Slovenkou v Sydney.

"Neuspela som, to sa občas stáva. Aj vlani som na tom turnaji nezvládla hneď prvý zápas. Je trochu ťažké hrať tam krátko po príchode z Hongkongu. Ani tým predchádzajúcim prehrám v exhibičných zápasoch neprikladám prehnaný význam. Chcela som si vyskúšať zopár vecí a vyhodnotiť, ako fungujú," povedala Wozniacka.

Wozniackej sebavedomie nechýba

"Nezdary ma síce frustrujú, ale dokážem ich využívať pozitívnym spôsobom. Ešte tvrdšie potom ´makám´, aby som ich vykompenzovala. Od Sydney som absolvovala zopár dobrých tréningov, mám za sebou tvrdú robotu a cítim sa fakt dobre. Vôbec mi nechýba sebavedomie. Sama seba považujem za naozaj dobrú hráčku, ktorá môže zdolať kohokoľvek, ak sa jej darí," skonštatovala Wozniacka na tlačovej besede po stredajšom víťazstve 6:1, 6:0 v 2. kole nad Američankou Vaniou Kingovou, ktorá vlani práve na Australian Open vyradila Cibulkovú z 1:5 v treťom sete a 4 mečbalov.

Dánka s poľským pôvodom k svojmu výkonu uviedla: "Hrala som agresívne, udierala som do loptičky dostatočne skoro, udržiavala som súperku v pohybe a bolo tam aj zopár vydarených prechodov k sieti. Predvádzala som to, čo som si zaumienila, a cítila som sa na kurte uvoľnene. Bolo to dobré, v princípe som odohrala solídny zápas."

Cibulková nemá čo stratiť

Cibulková pre Ekstrabladet uviedla: "Ona je favoritkou a ja nemám čo stratiť. Pôjde o to, ktorá z nás mentálne lepšie zvládne situáciu. Ja som v dobrom rozpoložení, akurát by som občas potrebovala trochu viac konštantnosti. V Sydney som proti Caroline forsírovala moju hru, budem sa o to snažiť aj teraz. Je to jediná metóda, ktorá vedie k úspechu proti tejto súperke. Nemôžete čakať na jej chyby, pretože tie neprídu."

Wozniacka vedie v bilancii zo vzájomných seniorských duelov 5:2. Obe si zmerali sily aj na predchádzajúcom vrcholnom podujatí. Dánka v mimoriadne silnom vetre vo štvrťfinále newyorských US Open 2010 nepovolila Slovenke zopakovať životné maximum z úrovne "veľkej štvorky" v podobe semifinále z parížskeho Roland Garros 2009.

Terajšia motivácia oboch môže byť o to väčšia, že postupujúcu veru nebude čakať žiadna príliš renomovaná hráčka. Pôjde o úspešnú z dvojice Anastasija Sevastovová (Lot.) - Vesna Manasievová (Rus.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková nebude čakať na Wozniackej chyby. Neprídu