Prvá fotografia mimo nemocnice. Dobré správy o Eriksenovi zverejnil malý chlapec

Transparent dánskych fanúšikov na podporu Christiana Eriksena, vo štvrťfinále EURO 2020.
Transparent dánskych fanúšikov na podporu Christiana Eriksena, vo štvrťfinále EURO 2020. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. júl 2021 o 23:23

Eriksen má prvú fotku mimo nemocnice.

BAKU, BRATISLAVA. Dánsko bolo pred začiatkom majstrovstiev Európy pasované za možné prekvapenie šampionátu. Veľa zmenila situácia zo záveru prvého polčasu pri prvom stretnutí proti Fínsku.

Líder domácich Christian Eriksen skolaboval a na ihrisku ho museli oživovať. Kariéra stredopoliara Interu Miláno je teraz ohrozená, isté je, že v Taliansku ako futbalista pokračovať nemôže.

Pre srdcový kolaps dostal prístroj známy pod skratkou ICD: kardioverter-defibrilátor, ktorý stráži rytmus najdôležitejšieho svalu v tele. V Taliansku je zo zákona zakázané s takýmto prístrojom športovať na profesionálnej úrovni.

Aj keď Dánov nepríjemná situácia poznačila a prvé dva zápasy prehrali, napokon dokráčali až do semifinále. Píšu jedinečný príbeh, horšie ako tretí na šampionáte neskončia.

Česi mu poslali dar

Futbalová kariéra však pre 29-ročného Dána nie je teraz až tak podstatná. Dôležité je, že žije.

Srdce mu naskočilo ešte na ihrisku v Kodani. Z nemocnice dokázal poslať odkaz, v ktorom fanúšikom potvrdil, že sa cíti lepšie. Odvtedy nepridal na sociálnu sieť žiadny príspevok, nevyjadroval sa ani v médiách.

Každý súper dánskej reprezentácie venuje symbolicky pred zápasom kapitánovi Simonovi Kjaerovi podpísaný dres.

Výnimkou nebol ani český tím vo štvrťfinále. "Skoro sa uzdrav," napísali na dres, na ktorý sa celý tím podpísal.

"Je to gesto, aby sme podporili Christiana Eriksena. Želáme mu skoré uzdravenie," odkázal vo videu kapitán Česka Vladimír Darida.

Pre Dánsko je stále oporou

Krátko po oživovaní Eriksena zamierili do šatne reprezentanti Dánska aj Fínska. Na ihrisko sa vrátili aj na popud dánskeho futbalistu.

Eriksen bol v kontakte s kabínou, aj s viacerými členmi dánskeho zväzu. Ozval sa im aj po úspechu vo štvrťfinále proti Čechom. "Som na vás hrdý," napísal podľa médií spoluhráčom cez aplikáciu WhatsApp.

"Christian bol vždy dôležitou súčasťou tímu a tak to aj zostane. Stále nás mrzí, že tu nemôže byť s nami, ale sme šťastní, že mu môžeme robiť radosť," uviedol Thomas Delaney.

"Na Christiana myslím každý deň. Mal by tu byť s nami a sme radi, že je nažive. Máme ho so sebou stále v našich srdciach. Bol tu s nami dnes a budeme ho so sebou mať aj vo Wembley," doplnil tréner Kasper Hjulmand.

Dánsko čaká v stredajšom semifinále v Londýne domáce Anglicko.

Prvá foto po prepustení z nemocnice

Informácií o Eriksenovom stave je aktuálne minimum. Dobré správy však poslal Björn Bindzus, len jedenásťročný dánsky chlapec.

Malý Björn stretol na pláži v Tisvilde, asi 60 kilometrov severne od Kodane, oddychovať dánskeho futbalistu. Aj keď Eriksen mediálne nevystupuje, fotografiu fanúšikovi neodmietol.

„Mám šťastie na najslávnejšieho muža sveta,“ napísal mladík na Instagram. Počas víkendu získal k fotografii desaťtisíce reakcií.

„Vyzeral zdravo a sviežo. Bolo naozaj pekné ho vidieť,“ povedal následne chlapec pre dánske médiá.

Viac o EURO 2020 / 2021

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Prvá fotografia mimo nemocnice. Dobré správy o Eriksenovi zverejnil malý chlapec