Chárovo zranenie nie je vážne. Nie je však isté, či stihne štart sezóny

Zákrok Ryana Bourquea (vpravo) na Zdena Cháru.
Zákrok Ryana Bourquea (vpravo) na Zdena Cháru. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. sep 2015 o 10:34

Jeho stav nie je vážny, čo je pre nás veľmi dobrá správa, povedal tréner Bostonu Claude Julien.

BOSTON. Zranenie Zdena Cháru nie je vážne. Slovenský hokejový obranca v službách Bostonu nedohral po náraze Ryana Bourquea štvrtkový prípravný zápas NHL proti New Yorku Rangers, čo poriadne znepokojilo trénera Clauda Juliena. ten si však napokon vydýchol.

"Jeho stav nie je vážny, čo je pre nás veľmi dobrá správa," povedal Julien. Bourque narazil slovenského obrancu na mantinel pri striedačkách a Chára opustil ľad.

Na otázku, či Chára nastúpi 8. októbra na úvodný zápas Bostonu v novej sezóne, Julien odpovedať nevedel.

"Mám správy, že jeho zranenie nie je vážne. Nie som však lekár, aby som vedel odpovedať na to, či úvod sezóny stihne. V každom prípade je dobrá správa, že ide o menšie zranenie," dodal Julien.

V úvode minulej sezóny vynechal slovenský zadák 19 zápasov pre zranenie kolena. Bruins mali bez neho bilanciu 11 víťazstiev, 7 prehier v riadnom hracom čase a jednu prehru po predĺžení.

"Bolo vidno, ako citeľne nám chýbal. Celý systém obrannej hry máme postavený na ňom. Zdeno je veľmi dôležitým hráčom nášho tímu, je to náš kapitán a líder. Dúfam, že bude v poriadku," povedal obranca Bostonu Torey Krug.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárovo zranenie nie je vážne. Nie je však isté, či stihne štart sezóny