Chára je v nominácii na Norrisovu trofej, zistil Boston Herald

TASR|26. apr 2012 o 10:01

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára je už oficiálne medzi trojicou nominovaných na prestížnu Norrisovu trofej.

BOSTON. Správu, ktorú odvolávajúc sa na zdroj z prostredia ligového vedenia zverejnil Boston Herald iba niekoľko hodín pred oficiálnym oznámením najlepšieho tria zadákov v sezóne 2011/2012, potvrdila aj samotná liga.

Ďalšími dvoma finalistami, ktorí sa umiestnili v hlasovaní novinárov píšucich o NHL, sú podľa očakávania Erik Karlsson z Ottawy a Shea Weber z Nashvillu.

Tridsaťpäťročný Chára má za sebou jednu z najlepších základných častí v kariére. S 52 (12+40) kanadskými bodmi si stanovil nové kariérne maximum v produktivite a jeho 33 plusových bodov v tabuľke pravdy je vyrovnaním najvyššej jeho "produkcie". Kým v minulom roku to stačilo na trofej v tomto ukazovateli, tento rok mu prvenstvo vyfúkol jeho spoluhráč Patrice Bergeron s 36 pluskami.

Chára je v nominácii na Norrisa po piaty raz (po rokoch 2004, 2008, 2009, 2011), pričom v roku 2009 trofej aj získal. Škvrnou na vydarenej sezóne bude však pre Cháru vypadnutie Bostonu hneď v 1. kole play off. Bruins nestačili na Washington, ktorému podľahli v dramatickej sérii 3:4 na zápasy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára je v nominácii na Norrisovu trofej, zistil Boston Herald