Chára bol pri všetkých góloch Bostonu, Detroit poslal Tvrdoňa na farmu

Zdeno Chára podáva svoju hokejku malému fanúšikovi.
Zdeno Chára podáva svoju hokejku malému fanúšikovi. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. sep 2014 o 07:30

Kapitán Bostonu Zdeno Chára mal v prípravnom zápase proti Detroitu tri plusové body.

NEW YORK. Hokejisti Bostonu zvíťazili v sobotňajšom prípravnom zápase pred novou sezónou NHL na ľade Detroitu 3:1. V drese hostí bol na ľade pri všetkých góloch svojho tímu kapitán Bostonu Zdeno Chára a na konto si tak pripísal tri plusové body.

Tomáš Tatar ani Tomáš Jurčo za Detroit nenastúpili. Takisto sa tentoraz nedostal v drese Columbusu na ľad ani Marko Daňo.

Okrem Cháru si zo Slovákov v sobotu zahral ešte Tomáš Kopecký v drese Floridy, na ľade strávil viac ako 16 minút a na brankára Nashville Pekku Rinneho vyslal jeden strelecký pokus. Florida prehrala 1:4.

Tvrdoň na farmu

Po zápase poslal Detroit na farmu slovenského útočníka Mareka Tvrdoňa. Spoločne s ním putovali do tímu Grand Rapids (AHL) aj brankári Jared Coreau a Jake Paterson. V kempe Detroitu zostalo ešte 49 hráčov.

Dvadsaťjedenročný Tvrdoň pôsobí v zámorí od roku 2010. Prvé tri sezóny obliekal dres kanadského tímu Vancouver Giants v juniorskej súťaži WHL.

Nitriansky odchovanec, ktorého si Detroit vybral v drafte v roku 2011 v 4. kole zo 115. miesta, hral v minulej sezóne za Toledo Walleye (ECHL), Kelownu Rockets (WHL) a jeden zápas odohral za Grand Rapids. Tvrdoň reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta do 18 aj 20 rokov, v NHL ešte šancu nedostal.

Výsledky

Nashville - Florida 2:1 pp a sn, Pittsburgh - Columbus 2:1, Detroit - Boston 1:3, Minnesota - Winnipeg 4:3, Nashville - Florida 4:1, San Jose - Anaheim 3:1, St. Louis - Dallas 2:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára bol pri všetkých góloch Bostonu, Detroit poslal Tvrdoňa na farmu