Rola outsidera Česku chutí, vraví legenda. Giannis vydesil fanúšikov

Tomáš Satoranský a Giannis Antetokounmpo
Tomáš Satoranský a Giannis Antetokounmpo (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|9. sep 2022 o 09:55

Česko splnilo cieľ a postúpilo zo skupiny.

BRATISLAVA. Zápas o všetko. Aj tak by sa dal nazvať posledný zápas Česka v skupinovej fáze na ME v basketbale 2022 proti Izraelu.

Pre českého kouča, ktorý pôsobí na reprezentačnej lavičke od roku 2013 a je pôvodom práve z Izraela, bol tento zápas ešte o niečo viac špeciálny.

„Bude to kľúčový zápas a ešte aj proti mojej rodnej krajine. Teraz však žijem tu a milujem Česko. Určite tam bude o niečo viac emócií, ale akonáhle sa začne zápas, toto musí ísť bokom,” povedal pred zápasom Ronen Ginzburg.

Už v prvom polčase Česi nad súperom dominovali. Prvé dejstvo vyhrali pomerom 53:37 a boli lepší takmer vo všetkých herných činnostiach.

Na konte mali českí basketbalisti výbornú 53-percentnú úspešnosť streľby, z toho 70-percentnú úspešnosť spoza perimetra.

Svojho súpera zdolali najmä v doskokoch. Po úvodnom dejstve ich mali na konte o desať viac ako Izrael (23:13). 

Najlepší český polčas na turnaji,” povedal počas polčasovej prestávky odborník ČT Sport a basketbalová legenda so skúsenosťami z NBA Jiří Welsch. 

Ničíme Izrael v doskokoch a najmä sme konečne začali brániť,” dodal. 

Veľkým problémom Česka na turnaji boli návraty do defenzívy, tzv. "transition defense", keď nestíhali ubrániť súpera pri rýchlych útokoch. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Rola outsidera Česku chutí, vraví legenda. Giannis vydesil fanúšikov