Čech debutoval v Premier League na netradičnom poste

SITA|17. aug 2008 o 10:49

BIRMINGHAM 17. augusta (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech má za sebou ostrý štart v najvyššej anglickej súťaži v drese svojho nového zamestnávateľa West Bromwichu Albion. Dvadsaťpäťročný ...

BIRMINGHAM 17. augusta (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech má za sebou ostrý štart v najvyššej anglickej súťaži v drese svojho nového zamestnávateľa West Bromwichu Albion. Dvadsaťpäťročný rodák z Trebišova sa v sobotňajšom dueli úvodného kola nového ročníka Premier League 2008/09 dostal do základnej zostavy trénera Tonyho Mowbraya, ktorý svojich zverencov priviedol na trávnik londýnskeho Arsenalu. Na Emirates Stadium sa napokon zrodilo najtesnejšie víťazstvo domácich Gunners 1:0, o ktoré sa už v 4. min postarala nová akvizícia Arsenalu Samir Nasri. Marek Čech, ktorý sa stal desiatym Slovákom so štartom v najkvalitnejšej lige sveta, napokon strávil na ihrisku 68 minút na netradičnom poste pravého stredopoliara.

Tréner Tony Mowbray na margo posily z portugalského FC Porto (na "ostrovy" prišiel za 1,4 milióna libier) už pred štartom nového ročníka povedal, že by mala byť dôležitou súčasťou tímu najmä pre jej univerzálnosť. "Je to výborný poslucháč a skvelý profesionál. Vždy sa snaží odviesť maximum na pozícii, ktorú pre neho pripravím. Do mužstva prišiel predovšetkým pre to, aby posilnil ľavú stranu, no využiteľný je aj na iných postoch. Zatiaľ sa mu u nás darí a verím, že to tak bude aj naďalej. Má veľmi dobrý pohyb a dokáže rýchlo pochopiť, čo od neho mužstvo potrebuje. Takmer okamžite sa dokázal stotožniť s klubovými cieľmi a s tým, akým smerom sa náš tím chce v budúcnosti uberať," povedal na adresu bývalého hráča Interu Bratislava, Sparty Praha a FC Porto kouč "The Baggies" Tony Mowbray a dodal: "Dúfajme, že to nebude ten ospevovaný hrdina, ale skôr sa bude držať v ústraní. A potom sa občas odtrhne, dá nejaký ten gól a pomôže mužstvu k víťazstvu."

Nachádzate sa tu:
Domov