Cavendisha premohla črevná infekcia, ale MS nevynechá

Mark Cavendish slávi ďalšie víťazstvo.
Mark Cavendish slávi ďalšie víťazstvo. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. okt 2016 o 17:44

Britský rýchlik tímu Dimension Data bol dovedna šesť dní bez tréningu a vynechal aj avizované prípravné preteky Münsterland Giro a Paríž-Bourges.

PARÍŽ. Jeden z favoritov pretekov s hromadným štartom na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v katarskej Dauhe Mark Cavendish v predchádzajúcich dňoch bojoval s črevnou infekciou, ktorú mu diagnostikovali ešte koncom septembra.

Britský rýchlik tímu Dimension Data bol dovedna šesť dní bez tréningu a vynechal aj avizované prípravné preteky Münsterland Giro a Paríž-Bourges.

Ešte predtým vyčerpaný odstúpil po 70 km jazdy z podujatia GP Beghelli. Objaviť by sa mal až na nedeľňajšej klasike Paríž-Tours.

Mark Cavendish.
Mark Cavendish. (Autor: SITA/AP)

"Veríme, že sa z toho rýchlo dostane. Teraz by už mal byť v poriadku," uviedol športový riaditeľ tímu Dimension Data Rolf Aldag pre Radsport-News.com.

Šprintérsky fenomén Cavendish je víťazom 30 etáp na Tour de France, ale aj majstrom sveta z Kodane 2011.

Podľa odborníkov typologicky by mu mala vyhovovať aj trať na tohtoročnom svetovom šampionáte na Strednom východe, kde sa na rovine očakáva šprintérsky dojazd.

Preteky s hromadným štartom v kategórii elite mužov budú záverečnou súťažnou položkou MS 2016 v Dauhe. Uskutočnia sa v nedeľu 16. októbra a titul by mal obhajovať Slovák Peter Sagan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cavendisha premohla črevná infekcia, ale MS nevynechá