Bývalý nemecký reprezentant: Götze nespravil v Bayerne žiadny pokrok

Mario Götze (vpravo) pôsobí v drese Bayernu Mníchov už tri sezóny.
Mario Götze (vpravo) pôsobí v drese Bayernu Mníchov už tri sezóny. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. júl 2016 o 08:18

Mario má neuveriteľné schopnosti, ale sú nanič, keď ich nepreukáže na ihrisku, tvrdí Günter Netzer.

MNÍCHOV. Bývalý nemecký reprezentant Günter Netzer odkázal súčasnému hráčovi Mariovi Götzemu, že po troch nevýrazných sezónach v Bayerne Mníchov sa musí poriadne zlepšiť. Podľa niekdajšieho majstra sveta (1974) aj Európy (1972) neurobil od svojho príchodu do klubu v roku 2013 žiadny progres.

"Mám pocit, že stále hľadá samého seba z minulých čias, keď ešte hrával za Borussiu Dortmund. V Mníchove sa vôbec nevyvíja. Doteraz absolútne nesplnil očakávania Bayernu," cituje portál fourfourtwo.com Netzerove slová.

Netzer je presvedčený, že Götze stojí pred najdôležitejším obdobím svojej kariéry a mal by dobre zvážiť, čo urobí. "Záleží na tom, aká je osobnosť. Či zostať v Nemecku, alebo odísť do zahraničia," pokračuje sedemdesiatjedenročný Netzer.

"Viem, že odísť z Bayernu nie je ľahké. V minulosti však viacero hráčov zvolilo odchod za hranice, najmä tí, ktorí chceli niečo dokázať," doplnil bývalý aktívny futbalista Borussie Mönchengladbach, Realu Madrid a Grasshoppersu Zürich.

"Bývalý tréner Bayernu Pep Guardiola raz povedal, že Messi a Götze sú dvaja najlepší hráči, akých trénoval. Chápem, čo tým myslel. Mario má neuveriteľné schopnosti, ale sú nanič, keď ich nepreukáže na ihrisku," zakončil Günter Netzer.

Götzeho kontrakt v Bayerne platí do 30. júna 2017.

Novým koučom Mníchovčanov sa nedávno stal Talian Carlo Ancelotti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bývalý nemecký reprezentant: Götze nespravil v Bayerne žiadny pokrok