Bynum na operáciu, Lakers si musia poradiť bez neho

SITA|19. máj 2008 o 09:45

LOS ANGELES 19. mája (SITA, AFP) - Viac ako štyri mesiace trvajúce čakanie na návrat Andrewa Bynuma do zostavy tímu basketbalovej NBA Los Angeles Lakers bolo márne. Zdravotné komplikácie 20-ročného pivota ...

LOS ANGELES 19. mája (SITA, AFP) - Viac ako štyri mesiace trvajúce čakanie na návrat Andrewa Bynuma do zostavy tímu basketbalovej NBA Los Angeles Lakers bolo márne. Zdravotné komplikácie 20-ročného pivota vyústia v stredu do artroskopickej operácie ľavého kolena, čo s vysokou pravdepodobnosťou znamená, že Kalifornčania si vo finále Západnej konferencie a aj v prípadnom finále celej súťaže musia vystačiť s terajšou podkošovou silou, ktorú predstavuje najmä Španiel Pau Gasol.

Bynum sa zranil 13. januára, keď pri pokuse o doskok pristál na nohe svojho tímového kolegu, pritom zmenilo polohu jabĺčko kolena jeho ľavej nohy a navyše si bolestivo narazil kosť. Doba nútenej pauzy bola pôvodne stanovená na najmenej 8 týždňov, neskôr sa návrat odložil na začiatok vyraďovacích bojov, ale žiadna z prognóz napokon nevyšla. V tejto sezóne mal Bynum na konte priemery 13,1 bodu, 10,2 doskoku a 2,06 zblokovanej strely na zápas. V čase, keď sa zranil, bol lídrom NBA v úspešnosti streľby z poľa (63,6 %) a patril k najlepším v doskakovaní a blokoch.


Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Bynum na operáciu, Lakers si musia poradiť bez neho