Buffon trpel aj na vrchole kariéry depresiami

SITA|13. nov 2008 o 16:22

Momentálne zranená brankárska jednotka talianskej futbalovej reprezentácie a Juventusu Turín

RÍM. Gianluigi Buffon verejne priznal, že pred piatimi rokmi musel pre depresie vyhľadať pomoc psychológa.

"Od decembra 2003 do júna 2004 som trpel depresívnymi stavmi a absolvoval som sedenia u psychológa. Nikdy som nepochopil, prečo k tomu prišlo," prezradil 30-ročný gólman pre denník La Stampa, ktorý publikoval pasáže z Buffonovej autobiografie "Číslo jeden".

Práve v spomenutom "depresívnom" období rástla Buffonova reputácia na futbalových trávnikoch. V drese Juventusu Turín získal v sezóne 2002/03 titul v Serii A a o tri roky dosiahol aj vrchol reprezentačnej kariéry, keď sa stal majstrom sveta.

"Nebol som spokojný so svojím životom ani futbalom, teda mojou prácou. Z ničoho nič sa mi začali triasť kolená. Bolo to obdobie temna, inak som optimista a človek slnka. Uvažoval som nad tým, ako môžu obyčajní ľudia trpieť depresiami," uviedol Buffon a dodal, že vrcholom ťažkého obdobia boli majstrovstvá Európy v Portugalsku, kde Taliani zásluhou remízy Dánska so Švédskom nepostúpili zo základnej skupiny. Katastrofálny turnaj sa pre "squadru azzurru" začal bezgólovou remízou s Dánskom. "V tom hroznom zápase som sa ako jediný na ihrisku usmieval," spomína Buffon.

Nachádzate sa tu:
Domov