Brehme možno do Salzburgu, Matthäus vraj rokoval s Čechmi

SITA|14. jún 2007 o 10:47

SALZBURG 14. júna (SITA) - Len niekoľko hodín po oficiálnom skončení pôsobenia Lothara Matthäusa v trénerskom tíme rakúskeho majstra Red Bull Salzburg sa objavili v rakúskych médiách špekulácie o tom, ...

SALZBURG 14. júna (SITA) - Len niekoľko hodín po oficiálnom skončení pôsobenia Lothara Matthäusa v trénerskom tíme rakúskeho majstra Red Bull Salzburg sa objavili v rakúskych médiách špekulácie o tom, kto by ho mohol nahradiť. Salzburger Nachrichten priniesol informáciu, že Matthäusa by mohol po boku talianskeho mága Giovanniho Trapattoniho vystriedať jeho spoluhráč z víťazného tímu Nemecka na MS 1990 Andreas Brehme. Druhým adeptom je skúsený Heinz Hochhauser, ktorý pred rokom vybojoval v rakúskej najvyššej súťaži 4. miesto s SV Ried. V tomto smere by malo byť jasnejšie koncom týždňa.

V nemeckých médiách sa tiež špekuluje o tom, že Matthäus by sa mohol stať nástupcom Karla Brücknera na lavičke českej reprezentácie. Charizmatický kouč českého národného tímu sa totiž po viacerých slabších výkonoch mužstva v kvalifikácii ME 2008 dostal pod paľbu kritiky médií. V tomto smere sa už údajne udiali prvé rozhovory ešte na konci apríla, keď Matthäus vycestoval do Prahy. Rekordér v počte reprezentačných štartov za Nemecko bol zmluvne zviazaný v Mozartovom meste do 30. júna 2008. Podľa športového riaditeľa rakúskeho majstra Olivera Kreuzera budú všetky financie Matthäusovi vyplatené tak, "ako keby v našom klube aj naďalej pracoval."

Salzburg, v ktorého drese by mal aj naďalej pôsobiť slovenský reprezentant Vladimír Janočko, má v blížiacej sa sezóne vysoké ambície aj v pohárovej Európe. Chcel by postúpiť do skupinovej fázy Ligy majstrov a tam sa výraznejšie presadiť.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Brehme možno do Salzburgu, Matthäus vraj rokoval s Čechmi