Brankár Islanders mal depresie a uvažoval o samovražde

(Autor: SITA/AP)
SITA|1. mar 2013 o 11:23

Rick di Pietro priznal v rozhovore, že uvažoval po preradení na farmu o samovražde.

UNIONDALE. Vedenie New York Islanders v piatok informovalo, že vyjadrenia brankára Ricka DiPietra o depresiách a samovražde berie na vedomie a bude sa celú situáciu snažiť vyriešiť interne.

Tridsaťjedenročný americký gólman v minulotýždňovom rozhovore po preradení do tímu farmárskej AHL Bridgeport Sound Tigers pre News 12 Long Island uviedol, že bojoval s depresiami a premýšľal nad samovraždou, všetko v dôsledku neustáleho laborovania so zraneniami počas dlhoročného megakontraktu. Neskôr síce spresnil, že slová o samovražde nemožno brať doslovne a chcel nimi vyjadriť mieru vďaky svojej manželke, ktoré ho podržala v ťažkých časoch v tíme "ostrovanov".

DiPietro povedal, že množstvo zranení v posledných sezónach a posmešky fanúšikov ho tlačili k tomu, aby autom "narazil do stromu". Po preradení do farmárskej súťaže ďalej uviedol, že vedenie NY Islanders mu týmto krokom akoby "vytrhlo srdce z hrude, prebodlo ho, zapálilo a spláchlo v toalete".

"Naplno si uvedomujeme závažnosť jeho vyjadrení. Vyrovnáme sa s tým v klube, ako to robíme aj s ďalšími hráčmi. Myslíme si, že Rick má v Bridgeporte šancu pravidelne chytať," povedal generálny manažér Garth Snow.

"Iba som sa snažil objasniť, aká dôležitá bola v mojom živote moja žena. Boli časy, keď som trpel depresiami a neviem, čo by bolo so mnou, keby som nenašiel podporu u svojej manželky," povedal DiPietro.

Americký gólman v septembri 2006 podpísal 15-ročnú zmluvu v hodnote 67,5 milióna dolárov. Ani zďaleka však nie je oporou "ostrovanov", čiastočne aj vinou zranení.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankár Islanders mal depresie a uvažoval o samovražde