Životný zápas? Brankár Kazachstanu privádzal Švajčiarov do šialenstva

Andrej Šutov.
Andrej Šutov. (Autor: TASR)
Jakub Bobovič|18. máj 2022 o 10:05

Brankár Kazachstanu Šutov zlikvidoval vo včerajšom stretnutí štyridsať streleckých pokusov Švajčiarov.

17.05.2022 | Skupina A
17.05.2022 | Sk. A
3 - 2
(0:0, 2:0, 1:2)

HELSINKI. Podal svoj doposiaľ najlepší výkon na turnaji. Brankár Kazachstanu Andrej Šutov vo včerajšom stretnutí proti Švajčiarsku na MS v hokeji 2022 zlikvidoval štyridsať streleckých pokusov súpera a pripísal si na svoje konto percentuálnu úspešnosť zákrokov 93.02 %.

Kazachstan, ktorý je po troch odohraných stretnutiach na poslednom mieste slovenskej A skupiny, mal aj vďaka jeho skvelému výkonu až do záveru stretnutia šancu na zisk prvých bodov na šampionáte.

Pre 24 - ročného Šutova, rodáka z mesta Ust-Kamenogorsk, ktorý v tejto sezóne nastúpil aj na jedno stretnutie v KHL, je to druhý šampionát. Ten prvý absolvoval pred rokom v Lotyšsku.

Ide o nepochybne talentovaného brankára, o čom hovoria aj jeho tohtosezónne štatistiky. Hoci odchytal v tejto sezóne len dvadsať stretnutí, vo všetkých sa radoval z víťazstva.

O jeho nespornom talente sa vo včerajšom stretnutí presvedčili aj najväčšie ofenzívne hviezdy Švajčiarska - Nico Hischier a Timo Meier.

Zaujímavo vyznieva tiež fakt, že v prípade Šutova ide o náhradníka brankárskej jednotky - Nikitu Bojarkina, ktorému pre zmenu na výbornú vyšiel minuloročný šampionát v Lotyšsku. Na tom aktuálnom chýba z dôvodu zranenia.

Majstrovstvá sveta v hokeji

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Životný zápas? Brankár Kazachstanu privádzal Švajčiarov do šialenstva