Boston ocenil Cháru za jeho 1000 zápasov v NHL

Zdeno Chára s rodinou.
Zdeno Chára s rodinou. (Autor: SITA/AP)
TASR|28. mar 2012 o 12:31

Z doterajších 1002 duelov si Chára obliekol dres Bostonu v 472 stretnutiach.

BOSTON. Slovenský obranca Zdeno Chára bol ústrednou postavou utorňajšieho zápasu zámorskej NHL medzi jeho Bostonom Bruins a Tampou Bay Lightning.

Pred samotným duelom si klub uctil jeho 1000. zápas v profilige oslavnou ceremóniou a po víťazstve 5:2, ku ktorému Chára prispel troma asistenciami, nemali pochvalné vyjadrenia na jeho adresu konca kraja.

Kapitán úradujúceho víťaza Stanleyho pohára bol pri prvých troch góloch svojho tímu a jasne tak deklaroval, že ani špeciálna pozornosť, ktorá sa mu dostala, ho nevyviedla z miery.

"Ceremónia a uznanie ma samozrejme veľmi potešili. Hneď po skončení slávnosti som sa však opäť sústredil na zápas, aby som bol pripravený," citovala najvyššieho hráča v histórii profiligy agentúra AP.

"Všetko riešil jednoducho, efektívne a navyše bol pevný ako skala. Bol to preňho výnimočný večer a tak si chcel byť istý, že všetko, čo urobí, bude dobré a pozitívne," uviedol na Chárovu adresu tréner "medveďov" Claude Julien a útočník Brian Rolston dodal, že Chára je najťažší súper, proti akému sa dá v NHL hrať.

Tridsaťpäťročný zadák odohral 1000. zápas v sobotu, keď jeho tím zvíťazil na ľade Los Angeles Kings 4:2 a svoj míľnik gólovo oslávil pri nedeľňajšom triumfe 3:2 nad Anaheimom Ducks.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston ocenil Cháru za jeho 1000 zápasov v NHL