Švajčiarski bobisti mali hrozivú nehodu, brzdára museli v bezvedomí letecky transportovať

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. feb 2024 o 15:42

Nehoda sa stala počas prípravy na preteky Svetového pohára v nemeckom Altenbergu.

ALTENBERG. Švajčiarsky bobista Sandro Michel sa po utorňajšej nehode počas tréningu v nemeckom Altenbergu nachádza v stabilizovanom stave.

Dvadsaťsedemročný pretekár počas jazdy vyletel z bobov, ktoré ho vzápätí zasiahli, keď ležal v ľadovom koryte.

Nehoda sa stala v čase, keď sa štvorčlenná posádka na čele s pilotom Michaelom Vogtom pripravovala na preteky Svetového pohára v nemeckom Altenbergu.

"Brzdár Sandro Michel pri nehode vypadol z bobov, ktoré ho potom prešli, keď sa nekontrolovateľne kĺzali späť z cieľového priestoru,“ uviedla vo vyhlásení Medzinárodná federácia bobov a skeletonu (IBSF).

Michel pri incidente stratil vedomie a z trate ho letecky previezli do nemocnice v Drážďanoch. Tam podstúpil operáciu zraneného bedra a stehna.

Podľa IBSF má tiež poranený hrudník. Zástupcovia švajčiarskej výpravy uviedli, že Vogt utrpel ťažký otras mozgu a pomliaždeniny, pričom ľahké zranenia utrpeli aj ďalší členovia posádky Dominik Hufschmid a Andreas Haas.

Vogt a Michel sú skúsení pretekári, ktorí na zimných olympijských hrách v Pekingu 2022 skončili na štvrtej priečke v súťaži dvojbobov a vlani na svetovom šampionáte získali bronz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ďalšie súťaže»Švajčiarski bobisti mali hrozivú nehodu, brzdára museli v bezvedomí letecky transportovať