Vydali sa slovenskou cestou. Bielorusov bude trénovať Kanaďan

Bielorusko na MS v hokeji 2021 viedol ešte Michail Zacharov.
Bielorusko na MS v hokeji 2021 viedol ešte Michail Zacharov. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. jún 2021 o 15:45

Rozhodli nepresvedčivé výkony posledných dní.

BRATISLAVA. Novým trénerom bieloruskej hokejovej reprezentácie sa stal kanadský kouč Craig Woodcroft.

V pondelok ho potvrdilo vedenie Bieloruskej hokejovej federácie (FHB), pri kormidle nahradil odvolaného Michaila Zacharova.

Dôvodom na trénerskú zmenu boli nepresvedčivé výkony a výsledky Bielorusov na MS 2021 v lotyšskej Rige, kde v "slovenskej" A-skupine obsadili poslednú 8. priečku a celkovo im patrila 15. pozícia spomedzi šestnástich účastníkov turnaja.

Zacharov bol hlavným koučom Bielorusov ostatné dve sezóny.

Päťdesiatjedenročný Woodcroft pozná prostredie bieloruského hokeja dobre, dve sezóny strávil na poste trénera miestneho Dinama Minsk z nadnárodnej KHL.

Prvú previerku na pozícii reprezentačného kormidelníka absolvuje v závere augusta 2021 v Bratislave. Bielorusi totiž budú so Slovákmi, Poliakmi a Rakúšanom bojovať o jedinú miestenku na ZOH 2022 v čínskom Pekingu.

"Kouč Zacharov chlapsky označil vystúpenie reprezentácie na MS v Rige aj prácu trénerského tímu ako nedostatočné a prijali sme rozhodnutie o jeho odchode.

Chápeme, že pred olympijskou kvalifikáciou nemáme veľa času.

Práve preto sme sa rozhodli angažovať kouča Dinama Minsk Craiga Woodcrofta. Hráči v národnom tíme ho poznajú, ovládajú jeho herný systém a chápu požiadavky trénerského tímu.

Plusom je, že realizačný tím Dinama bude v lete pripravovať klub na účinkovanie v KHL," povedal prezident FHB Dmitrij Baskov na federačnom webe.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Vydali sa slovenskou cestou. Bielorusov bude trénovať Kanaďan