Borguľa vedie celkové poradie. V závere som už mal toho dosť, vraví

Jakub Borguľa.
Jakub Borguľa. (Autor: Soňa Niková/ slovenskybiatlon.sk)
Sportnet|16. dec 2023 o 13:05

Po štyroch pretekoch má 14-bodový náskok.

RIDNAUN. Talentovaný slovenský biatlonista Jakub Borguľa sa udržal na prvom mieste priebežného poradia juniorského IBU Cupu.

V talianskom stredisku Ridnaun-Val Ridanna obsadil v sobotňajšom šprinte piate miesto a po štyroch z trinástich podujatí má na konte už 190 bodov.

Borguľa postupne vygradoval svoj výkon. Po prvej streľbe bol jedenásty, po druhej si napriek jednému trestnému okruhu polepšil o tri priečky.

Dobre mu vyšiel aj záverečný bežecký okruh a napokon sa z ôsmeho miesta posunul na piate. Jeho strata na pódium bola necelých sedem sekúnd.

Z víťazstva sa tešil Nemec Leonhard Pfund, ktorý sa posunul na druhé miesto celkovej klasifikácie s mankom 14 bodov na Borguľu.

"Nečakal som takýto úvod sezóny. Na druhej strane som dúfal, že budem bojovať o takéto priečky, lebo sme trénovali fakt veľa. Úvod sezóny hodnotím veľmi pozitívne. Myslím si, že boli veci, ktoré mohli vyjsť lepšie, ale celkovo sa mi to páčilo.

Prvé kolo som mal dnes dosť pomalé, stratil som dosť času, ale potom som zrýchlil. V závere som už cítil predošlé preteky, mal som celkom dosť.

So streľbou som spokojný. Určite zamrzí tá jedna rana, chcel som dať dve nuly, no myslím si, že na moje pomery je 0+1 veľmi dobré," povedal Borguľa v krátkom rozhovore pre web slovenskybiatlon.sk.

Okrem neho boli v akcii aj ďalší traja slovenskí reprezentanti.

Na 22. mieste sa umiestnil Šimon Adamov (2+1), s rovnakou streleckou bilanciou skončil 66. Markus Sklenárik a na 94. mieste klasifikovali Sebastiána Ilavského, ktorý minul polovicu z desiatich terčov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Borguľa vedie celkové poradie. V závere som už mal toho dosť, vraví