Márne volala o pomoc. Soukalovú v Alpách nevedeli nájsť ani záchranári

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová.
Česká biatlonistka Gabriela Soukalová. (Autor: MAFRA - MICHAL SVÁČEK)
Miloslav Šebela|23. sep 2022 o 11:25

Pre víťazku Svetového pohára musel letieť vrtuľník.

LIVIGNO, BRATISLAVA. Športom žije aj po skončení kariéry. Bývala víťazka Svetového pohára v biatlone Gabriela Soukalová však na cyklistický výlet v talianskych Alpách nebude spomínať v dobrom. Pohodový výlet sa zmenil na nočnú moru.

Tento týždeň je na dovolenke v Livignu. V stredu si Soukalová vyrazila na horskom bicykli na výlet do Valetelliny. Podľa webu ilgiorno.it si Soukalová naplánovala výlet k jazeru Cancano. K nemu však už nedorazila. 

Zišla zo správnej cesty a postupne stratila prehľad o tom, kde sa nachádza. Nedokázala sa v horách zorientovať, aby sa vrátila späť do Livigna. 

Ešte v stredu bola v kontakte s blízkymi, popisovala, kde sa nachádza. Keď sa blížila noc, zavolala záchrannej službe, že sa stratila.

Následne sa jej však telefón vybil a Soukalová ostala v horách sama. 

Ako uvádza web fondoitalia.it, do pátracej akcie po trojnásobnej medailistke z olympiády v Soči 2014 sa vydala Horská záchranná služba, speleológovia, hasiči z Livigna aj z Bormia.

Lenže Soukalovú sa im počas pátracej akcie nepodarilo nájsť.

Češka strávila celú noc v horách. Až vo štvrtok okolo obeda upozornili turisti záchranárov na krik.

Dobrovoľníci zo záchrannej služby Soukalovú našli našťastie v poriadku. Objavili ju vo výške 2770 metrov nad morom. Vrtuľníkom ju previezli do nemocnice.

Podľa informácií idnes.cz bola premrznutá, no zdravotne je v poriadku.

Soukalová bola výraznou biatlonovou osobnosťou.

Vo Svetovom pohári vybojovala 17 individuálnych triumfov, dva razy sa stala majsterkou sveta a z olympijských hier má tri medaily. V sezóne 2015/2016 sa stala celkovou víťazkou Svetového pohára.

Biatlonovú kariéru najskôr pre problémy s achilovkami a lýtkami prerušila v roku 2017. Na súťaže sa už nevrátila a v roku 2019 oznámila koniec kariéry.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Márne volala o pomoc. Soukalovú v Alpách nevedeli nájsť ani záchranári