Dánsky reprezentant je zdrvený. Neúmyselnými chybami príde o účasť na olympiáde v Paríži

Mathias Christiansen (vľavo).
Mathias Christiansen (vľavo). (Autor: TASR/AP)
SITA|18. júl 2024 o 12:09

Mathias Christiansen sa dopustil troch chýb pri nahlasovaní miesta svojho pobytu.

BRATISLAVA. Dánsky bedmintonista v miešanej štvorhre Mathias Christiansen sa odhlásil z blížiacich sa olympijských hier v Paríži.

Dánska bedmintonová federácia to označila za dôsledok viacerých neúmyselných chýb pri nahlasovaní miesta Christiansenovho pobytu v súlade s antidopingovými predpismi.

Svetová bedmintonová federácia (BWF) potvrdila Christiansenovu neúčasť na hrách a vyradenie dvojice, v ktorej figuroval s Alexandrou Bojeovou, zo žrebovania miešanej štvorhry.

Dánska bedmintonová federácia uviedla, že Christiansen sa dopustil troch chýb pri nahlasovaní miesta svojho pobytu.

Športovci sú povinní oznamovať, kde sa zdržiavajú, s výhľadom až na tri mesiace.

Tri upozornenia v priebehu roka môžu viesť k porušenia pravidiel a to bol aj prípad Christiansena.

Tridsaťročný Christiansen vo vyhlásení, ktoré zverejnila Dánska bedmintonová federácia, uviedol, že je zdrvený svojou nedostatočnou opatrnosťou, ktorá viedla k tomuto výsledku.

Dodal, že nechcel byť rušivý element. Šéf tejto organizácie Jens Meibom vyjadril presvedčenie, že išlo jednoducho o chybu a neexistujú dôkazy, ktoré by naznačovali úmyselné pochybenie zo strany Christiansena.

BWF uviedla, že namiesto Christiansena a Bojeovej nepocestujú do Paríža žiadni náhradníci.

V Tokiu 2021 skončila táto dvojica na treťom mieste vo svojej skupine. Bedmintonové súťaže na OH 2024 v Paríži sa začínajú 27. júla.

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Dánsky reprezentant je zdrvený. Neúmyselnými chybami príde o účasť na olympiáde v Paríži