Beck do štvrťfinále dvojhry na challengeri ATP vo Vroclave

SITA|5. feb 2009 o 16:27

Slovenský tenista Karol Beck potvrdil úlohu favorita štvrtkového stretnutia osemfinálového 2. kola dvojhry na challengerovom turnaji ATP KGHM Dialog Polish Indoors.

VROCLAV. Slovenský tenista Karol Beck potvrdil úlohu favorita štvrtkového stretnutia osemfinálového 2. kola dvojhry na challengerovom turnaji ATP KGHM Dialog Polish Indoors v poľskom Vroclave (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch Taraflex v hale).

Dvadsaťšesťročný zvolenský rodák, tento týždeň 141. vo svetovom rebríčku, si za 66 minút poradil s českým ľavákom Pavlom Šnobelom, 159. v renkingu, 6:1, 6:4. Skóre zo vzájomných súbojov s 28-ročným rodákom z Havířova upravil na 3:1.

Niekdajší 36. hráč počítačového poradia Beck si medzi najlepšími ôsmimi zmeria sily s nenasadeným Francúzom Édouardom Rogerom-Vasselinom (169.), proti ktorému ešte nehral. Už teraz má istotu 20 bodov do rebríčka a šeku na 3100 eur.

Minulý týždeň sa Beck na challengeri ATP v nemeckom Heilbronne prebojoval do finále dvojhry a získal deblový titul po boku Čecha Jaroslava Levinského. V sezóne 2009 má v singli bilanciu 11:3, pričom jednu z prehier utrpel s lídrom počítačového poradia ATP, Španielom Rafaelom Nadalom, na turnaji hlavného okruhu ATP v katarskej Dauhe.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Karol Beck (4-SR) - Pavel Šnobel (ČR) 6:1, 6:4 za 66 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck do štvrťfinále dvojhry na challengeri ATP vo Vroclave