Beck do semifinále dvojhry na challengeri vo Vroclave

SITA|6. feb 2009 o 20:54

Slovenský tenista Karol Beck postúpil do semifinále dvojhry na challengerovom turnaji ATP KGHM Dialog Polish Indoors v poľskom Vroclave.

VROCLAV. Slovenský tenista Karol Beck postúpil do semifinále dvojhry na challengerovom turnaji ATP KGHM Dialog Polish Indoors v poľskom Vroclave (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch Taraflex v hale). Dvadsaťšesťročný zvolenský rodák, tento týždeň 141. vo svetovom rebríčku, si v piatkovom štvrťfinále singlovej súťaže ako štvorka tohto podujatia poradil s nenasadeným Francúzom Édouardom Rogerom-Vasselinom (169. v renkingu) v ich premiérovom vzájomnom zápase za 91 minút 7:6 (2), 6:4.

Niekdajší 36. hráč počítačového poradia Beck si medzi najlepšími štyrmi po prvý raz v kariére zmeria sily s ruským "lucky loserom" Alexandrom Kudriavcevom (222.), proti ktorému ešte nehral. Už teraz má istotu 40 bodov do rebríčka a šeku na 5375 eur.

"Na to, že som prechladnutý a pobolieva ma noha, som dnes odohral výborný zápas. Súper bol nepríjemný, zatiaľ vo Vroclave najťažší. Som rád, že som to zvládol. Kudriavcev hrá rýchlo, ale je labilný, takže sa ho pokúsim zlomiť," uviedol Karol Beck pre agentúru SITA.

Minulý týždeň sa Beck na challengeri ATP v nemeckom Heilbronne prebojoval do finále dvojhry a získal deblový titul po boku Čecha Jaroslava Levinského. V sezóne 2009 má v singli bilanciu 12:3, pričom jednu z prehier utrpel s lídrom počítačového poradia ATP, Španielom Rafaelom Nadalom, na turnaji hlavného okruhu ATP v katarskej Dauhe.

Dvojhra - štvrťfinále:

Karol Beck (4-SR) - Édouard Roger-Vasselin (Fr.) 7:6 (2), 6:4 za 91 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck do semifinále dvojhry na challengeri vo Vroclave